SUPERSPORT HNL

Rijeka u zadnjim sekundama derbija u Maksimiru primila gol iz penala. Bijeli su i dalje prvi na tablici

VAR je imao istaknutu ulogu u današnjem derbiju – poništen je gol Marića za Rijeku u 47. minuti. Marić je u 62. minuti propustio realizirati stopostotnu šansu za goste. ‘Pomračenje uma’ Bruna Gode u zadnjim sekundama utakmice završilo katastrofom za Rijeku

DINAMO – RIJEKA 1:0 (0:0)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica 24. kola Supersport HNL-a. Sudac: Dario Bel (Osijek). Gledatelja:

Strijelac: 1:0 Brodić (90+3, 11m)

DINAMO: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković, Mišić, Sučić, Kaneko, Baturina, Hoxha. Petković

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Mitrović, Radeljić, Bogojević, Selahi, Grgić, Hodža, Fruk, Pjaca, Ivanović

Trener Dinama Sergej Jakirović na teren je poslao istu momčad koja je ranije ovog tjedna izbacila Betis iz Konferencijske lige pa je Arijan Ademi ostao na klupi. Strateg Rijeke Željko Sopić iznenadio je uvrštavanjem Bogojevića umjesto Gode te ubacivanjem Alena Grgića od prve minute. U napadu Riječana počeo je Ivanović, koji je dobio priliku umjesto velikog zimskog pojačanja Mirka Marića, piše Net.hr.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Rijeka je vrlo hrabro ušla u utakmicu i u početnim trenucima ravnopravno parirala Dinamu, no igralo se prilično rastrgano pa smo na prvu opasnost čekali do osme minute kada je Baturina opasno ubacio iz slobodnog udarca, no Radeljić je to uspio skrenuti u korner. U 14. minuti Dinamo je izveo dobru kontru, Hoxa je prošao i uposlio Kaneka, a ovaj proslijedio Ristovskom koji snažno puca, no njegov udarac blokira Bogojević.

U 26. minuti opasno je zaiskrilo na maksimirskom travnjaku. Nakon duge lopte Ivanović je stigao do lopte, a Nevistić izlazi iz gola, uklizava mu i ruši napadača Rijeke. Sudac Bel mu je pokazao žuti karton na negodovanje Riječana koji su tražili crveni. Uključio se i VAR zbog mogućeg isključenja, no ne da nije bilo ništa od crvenog, već je odluka o žutom kartonu za Dinamovog vratara poništena.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon toga je Rijeka nekoliko puta zaprijetila, no pokušali bijelih su bili ili neprecizni, ili su zbog pogreške u zadnjem dodavanju dinamovci uspjeli otkloniti opasnost.

U drugoj minuti sudačke nadoknade veliku je šansu imao Dinamo – nakon ubačaja Petković je pucao glavom, Labrović je već bio savladan no loptu sa crte čisti Radeljić i prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

Na početku drugog poluvremena trener Rijeke Sopić u igru je uveo najveće ovozimsko pojačanje, Mirka Marića, a u svlačionici je ostao Ivanović. Marić je dvije minute kasnije udarcem glavom po lopti zabio za 1:0, no veselje Riječana kratko je trajalo jer mu je VAR poništio pogodak zbog zaleđa.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Četiri minute kasnije Dinamo je stvorio sjajnu šansu. Sučić je s lijeve strane poslao oštru nisku loptu prema Kaneku koji ju je morao samo s pet metara pospreminti u mrežu, no Kaneko nespretno reagira i ne koristi zicer. Manje od minute kasnije Petković je ‘zarolao’ čuvara i pucao s ruba kaznenog prostora, ali njegov šut ide iznad gola.

Desetak minuta nakon toga sjajnu šansu imala je Rijeka. Pašalić je prošao po desnoj strani i ubacio u peterac do Marića koji pokušava petom s pet metara skrenuti loptu u vrata no promašio je. Sopić se potom uhvatio za glavu…

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U 71. smo vidjeli još jednu veliku šansu za Dinamo. Nakon lijepog prolaska Baturine, lopta je stigla do Špikića koji snažno puca iz obećavajuće pozicije, no udarac je blokiran. Odmah nakon toga pokušao je i razigrani Baturina volejem, no nije to bilo opasno.

Rijeka, koja se povukla u završnici susreta, imala je vrlo obećavajuću priliku iz brze kontre no od toga nije bilo ništa jer se Pašalić ‘spetljao’ u situaciji 2 na 1 i domaći nogometaši su uspjeli otkloniti opasnost.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice nova velika šansa za Dinamo – Pierre-Gabriel, koji je ušao u igru dvije minute ranije, probio je desnu stranu i dobro ubacio, a tamo je vrlo loše loptu na četiri metra zahvatio Ademi i nije to bilo opasno.

U posljednjoj, četvrtoj, minuti sudačke nadoknade Dinamu je dosuđen jedanaesterac nakon duela Gode i Špikića u šesnaestercu. Brodić je bio siguran s bijele točke.

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari