ŽDRIJEB KONFERENCIJSKE LIGE

Dobar ždrijeb! Rijeka u 2. pretkolu Konferencijske lige vjerojatno protiv momčadi koja je “noćna mora” Hajduka!

Pixsell

Nogometaši Rijeke u drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv boljeg iz ogleda Sant Julia (Andora) – Gzira United (Malta)

Hrvatski predstavnici u Konferencijskoj ligi, novom UEFA-inom natjecanju, saznali su suparnike u drugom pretkolu.

Rijeka će igrati protiv boljeg iz duela Santa Julije iz Andore i malteške Gzire. Osijek je najlošije prošao i igrat će protiv poljskog Pogona, a Hajduk čekaju susreti s kazahstanskim Tobolom.

Prvi susret između Rijeke i boljeg iz ogleda Sant Julia (Andora) – Gzira United (Malta) je na rasporedu 22. srpnja, a Rijeka će u prvom ogledu gostovati, dok je drugi susret na rasporedu u Rijeci 29. srpnja.

Ogledi prvog pretkola između Sant Julije i Gzire United na rasporedu su 8. i 15. srpnja, a San Julia bit će domaćin u prvom ogledu.

Malteška Gzira je favorit u prvom pretkolu protiv predstavnika Andore i očekuje se da će Maltežani biti suparnici Rijeke u drugom pretkolu. Gzira je vrlo dobro poznata hrvatskoj javnosti jer je prije dvije godine senzacionalno izbacila Hajduk iz Europa lige.

Hajduk je na današnjem ždrijebu mogao proći i bolje, dobio je kazahstanskog doprvaka u kojem je najveća zvijezda srpski napadač Nemanja Nikolić. U klubu Nikolić ima još trojicu sunarodnjaka, stopera Aleksu Amanovića, zadnjeg veznog Dušana Jovančića i nekadašnjeg nogometaša Manchester Uniteda Zorana Tošića.

Pogon, suparnik hrvatskog doprvaka Osijeka, prošle sezone je završio na trećem mjestu poljske lige i uvjerljivo je najteži suparnik kojeg je Osijek mogao dobiti. Vrijednost na Transfermarktu mu je procijenjena na 20 milijuna eura, a najveća zvijezda momčadi je 17-godišnji Kacper Kozlowski, koji vrijedi čak pet milijuna eura. U klubu su i bivši Hajdukov vratar Dante Stipica te nekadašnji napadač Rijeke Alexander Gorgon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari