SUPERSPORT HNL

Galerija | Drama na Rujevici! Rijeka povela, gađala stative pa zadnjim snagama uzela bod. Zaigrao i Pjaca, navijači ga toplo pozdravili

Samo tri dana nakon velike, 120-minutne nogometne bitke s Lilleom u play offu Konferencijske lige, bijeli su večeras odigrali zahtjevnu prvenstvenu utakmicu s poletnim Varaždinom. Krenuli su Riječani odlično, poveli golom Jankovića, pogodili i stativu, ali na kraju nije bilo dovoljno snage…

RIJEKA – VARAŽDIN 2:2 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 7. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 5925.

Strijelci: 1:0 Janković (17), 1:1 Postonjski (70, 11m), 1:2 Brodić (73), 2:2 Obregon (85)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Mitrović, Galešić, Goda, Hodža, Selahi, Pašalić, Fruk, Janković, Ivanović

VARAŽDIN: Zelenika – M. Vukčević, Jelenić, Pellumbi, Bručić, Elezi, Postonjski, Mitrovski, Belcar, Šego, Brodić.

Nošeni ponovno sjajnom podrškom s tribina bijeli su furiozno krenuli u utakmicu želeći odmah pokazati gostima da je Rujevica njihova neosvojiva tvrđava. Ipak, nisu u istom ritmu izdržali 90+ minuta, što je bilo teško i očekivati nakon 120+ teških minuta u nogometnom ratu s momčadi Lillea.

U 12. minuti lopta je po Pašalićevu udarcu završila u bloku, a po udarcu Jankovića sa 17 metara otišla je preko grede.

Nakon još nekoliko ubacivanja iz kornera, Riječani su poveli u 17 minuti. Jednu odbijenu loptu Fruk je prebacio glavom za Jankovića koji se sjurio prema golu i majstorski poentirao pored Zelenike.

Samo četiri minute kasnije moglo je biti 2-0. Nakon Zelenikina pogrešnog dodavanja, lopta je stigla do Franje Ivanovića koji je uposlio Fruka, a ovaj pokušao je lobati golmana gostiju, međutim pogodio je prečku. Prvu priliku gosti su imali u 27. minuti, no Brodić je slabo pucao i Nediljko Labrović nije imao problema.

Bijeli su u prvom poluvremenu imali daleko više od igre, puno veći posjed lopte no vodstvo nisu povećali.

U 60. minuti u igru je ušao Marko Pjaca i tako se vratio u HNL, Samo nekoliko minuta kasnije zamalo je asistirao. Kod rezultata 1:0 Janković je pogodio i stativu – Janković i Pjaca odigrali su odličan dupli pas, Janković je sjajno potegnuo sa 17 metara a vratnica je spasila goste.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

A onda je krenulo razdoblje bolje igre Varaždina. U 70. minuti iz opravdano dosuđenog jedanaesterca pogodio je za 1:1 Postonjski. Brodić je išao glavom na jednu visoku loptu pred Labrovićem pri čemu je udaren laktom u lice od strane Mateja Mitrovića.

Rezultat je u potpunosti preokrenuo Fran Brodić eurogolom u 73. minuti. Brodić je dobio loptu malo unutar šesnaesterca na lijevoj strani i maestralno odmjerenim udarcem desnicom pogodio suprotni gornji kut nemoćnog Labrovića. 

U 83. minuti Varaždin je ostao s 10 igrača nakon što je Pellumbi kao zadnji čovjek srušio Obregona na nekih 20-tak metara od vrata Zelenike. Janković je sjajno izveo slobodan udarac, vratnica je spasila goste ali snalažljivi Obregon glavom je pospremio odbijenu loptu u mrežu!

Rijeka je navaljivala prema Zeleniki do zadnje sekunde susreta, no rezultat se više nije mijenjao.

Standings provided by Sofascore
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari