SUPERSPORT HNL

Galerija |Drama na Rujevici! Rijeka povela, gađala stative pa zadnjim snagama uzela bod. Zaigrao i Pjaca, navijači ga toplo pozdravili

Idi na originalni članak

Samo tri dana nakon velike, 120-minutne nogometne bitke s Lilleom u play offu Konferencijske lige, bijeli su večeras odigrali zahtjevnu prvenstvenu utakmicu s poletnim Varaždinom. Krenuli su Riječani odlično, poveli golom Jankovića, pogodili i stativu, ali na kraju nije bilo dovoljno snage…

Oglas

RIJEKA – VARAŽDIN 2:2 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 7. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 5925.

Strijelci: 1:0 Janković (17), 1:1 Postonjski (70, 11m), 1:2 Brodić (73), 2:2 Obregon (85)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Mitrović, Galešić, Goda, Hodža, Selahi, Pašalić, Fruk, Janković, Ivanović

VARAŽDIN: Zelenika – M. Vukčević, Jelenić, Pellumbi, Bručić, Elezi, Postonjski, Mitrovski, Belcar, Šego, Brodić.

Nošeni ponovno sjajnom podrškom s tribina bijeli su furiozno krenuli u utakmicu želeći odmah pokazati gostima da je Rujevica njihova neosvojiva tvrđava. Ipak, nisu u istom ritmu izdržali 90+ minuta, što je bilo teško i očekivati nakon 120+ teških minuta u nogometnom ratu s momčadi Lillea.

U 12. minuti lopta je po Pašalićevu udarcu završila u bloku, a po udarcu Jankovića sa 17 metara otišla je preko grede.

Nakon još nekoliko ubacivanja iz kornera, Riječani su poveli u 17 minuti. Jednu odbijenu loptu Fruk je prebacio glavom za Jankovića koji se sjurio prema golu i majstorski poentirao pored Zelenike.

“Photo: Nel Pavletic/PIXSELL”
“Photo: Nel Pavletic/PIXSELL”
“Photo: Nel Pavletic/PIXSELL”

Samo četiri minute kasnije moglo je biti 2-0. Nakon Zelenikina pogrešnog dodavanja, lopta je stigla do Franje Ivanovića koji je uposlio Fruka, a ovaj pokušao je lobati golmana gostiju, međutim pogodio je prečku. Prvu priliku gosti su imali u 27. minuti, no Brodić je slabo pucao i Nediljko Labrović nije imao problema.

Bijeli su u prvom poluvremenu imali daleko više od igre, puno veći posjed lopte no vodstvo nisu povećali.

U 60. minuti u igru je ušao Marko Pjaca i tako se vratio u HNL, Samo nekoliko minuta kasnije zamalo je asistirao. Kod rezultata 1:0 Janković je pogodio i stativu – Janković i Pjaca odigrali su odličan dupli pas, Janković je sjajno potegnuo sa 17 metara a vratnica je spasila goste.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

A onda je krenulo razdoblje bolje igre Varaždina. U 70. minuti iz opravdano dosuđenog jedanaesterca pogodio je za 1:1 Postonjski. Brodić je išao glavom na jednu visoku loptu pred Labrovićem pri čemu je udaren laktom u lice od strane Mateja Mitrovića.

Rezultat je u potpunosti preokrenuo Fran Brodić eurogolom u 73. minuti. Brodić je dobio loptu malo unutar šesnaesterca na lijevoj strani i maestralno odmjerenim udarcem desnicom pogodio suprotni gornji kut nemoćnog Labrovića. 

U 83. minuti Varaždin je ostao s 10 igrača nakon što je Pellumbi kao zadnji čovjek srušio Obregona na nekih 20-tak metara od vrata Zelenike. Janković je sjajno izveo slobodan udarac, vratnica je spasila goste ali snalažljivi Obregon glavom je pospremio odbijenu loptu u mrežu!

Rijeka je navaljivala prema Zeleniki do zadnje sekunde susreta, no rezultat se više nije mijenjao.

Standings provided by Sofascore
Exit mobile version