VRIJEDAN BOD

DRUGA HNL Mateo Monjac eurogolom iz slobodnjaka Orijentu donio bod s neugodnog gostovanja

Foto: M.L./Riportal

Nogometaši Orijenta 1919 nastavili su pozitivan niz, junaci su strijelac Mateo Monjac i  vratar crvenih s Krimeje Carlo Berković

KUSTOŠIJA – ORIJENT 1919 1:1

ZAGREB – Stadion Kustošije. Utakmica 23. kola Druge HNL. Sudac: Martin Turčin (Tuhelj). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Šlogar (59), 1:1 Monjac (82)

KUSTOŠIJA: Šušković, Barada, Šušković-Jakopac, Šimunić, Vištica, Plantak (84. Fabio Henrique), Vukelić, Ivanković (73 Matteoni), Ljubanović (46. Šlogar), Regvar (46. Jurčec), Brodić.

ORIJENT 1919: Berković, Švrljuga, Tadejević, Mulac, Smolčić, Putnik (46. Fatić), Gadže (55. Črnko), Kokorović (63 Hodža), Monjac, Fućak, Gerc (89. Srznetić).

Nogometaši Orijenta 1919 nastavili su svoj pozitivan niz, momčad s Krimeje neporažena se vraća s gostovanja kod Kustošije u 23. kolu Druge HNL.

Nije to bila idealna utakmica za momčad trenera Damira Milinovića koju je poraza spasio majstorski potez Matea Monjca – on je sjajno izvedenim slobodnim udarcem svoju momčad spasio poraza, piše Sportcom.hr.

Utakmica je, kako to nalažu epidemiološke mjere, odigrana bez gledatelja, ali se nekolicina Red Fuckersa ipak odvažila potegnuti do Zagreba pa su smješteni uz ogradu iza gola stalnim navijanjem napravili kakvu-takvu nogometnu atmosferu.

Orijent je nešto malo angažiranije otvorio utakmicu, pa je već u drugoj minuti Mateo Monjac malo zakasnio na jednu loptu i poslao je visoko preko gola.

Nije odveć sadržajno bilo prvo poluvrijeme u prvih 35 minuta pa se igra uglavnom odvijala između dvaju šesnaesteraca, domaćini su nakon početne inicijative gostiju uspostavili ravnotežu i prebacili težište igre na gostujuću polovicu, uspjeli izboriti nekoliko ubačaja iz kuta, ali zadnja linija gostiju bila je pravodobna, kao i gostujući vratar Carlo Berković koji uglavnom nije imao previše posla.

Prvu pravu intervenciju Berković je imao u 39. minuti, kada je Fran Brodić primio jednu loptu na vrhu šesnaesterca, lijepo s oslobodio, pucao, ali je Berković njegov udarac izvadio iz desnih rašlji.

Bio je to jedini udarac u okvir u prvih 45. minuta na obje strane.

Gosti nisu imali previše prilika, ali se u desetoj minuti Kristijan Fućak lijepo sjurio prema domaćem golu, dobro je tukao, ali nedovoljno precizno.

U 25. minuti Monjac je izveo slobodan udarac, ali domaći vratar se nije dao iznenaditi.

Lijepu prigodu imali su i domaćini u 29. minuti, ali je Vukelić nakon kornera pucao visoko preko Berkovićeva gola.

Dvije minute kasnije na drugoj strani Monjac je još jednom okušao udarac, ali i on je tukao preko vrata.

Možda je najizglednija bila prigoda u kojoj se zatekao Fran Brodić u 44. minuti, Dario Barada pronašao ga je lijepim ubačajem, ali precizan nije bio niti njegov udarac glavom.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu u nastavku, njihov je početni pritisak mogao uroditi pogotkom u 55. minuti, ali udarac Šušković-Jakopca nije bio precizan.

No, četiri minute kasnije Kustošija je povela.

Nije to bila naizgled matna pozicija za goste, Martin Šlogar primio je jednu loptu na lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i snažnim preciznim udarcem u bliži kut svladao Berkovića – 1:0.

Možda su mogli gosti odmah poravnati rezultat, ali se Vedran Gerc nije baš najbolje snašao u izglednoj situaciji.

Priliku utakmice propustili su domaćini, u 74. minuti Fran Brodić je sam izašao pred Berkovića, ali vratar Orijenta 1919 odličnom reakcijom zaustavlja njegov udarac i budi nadu da bi se iz zapadnog dijela Zagreba njegova momčad ipak mogla vratiti s pozitivnim rezultatom.

I kako to obično u nogometu biva na pogodak na drugoj strani nije se trebalo dugo čekati.

U 82. minuti prekršajem je zaustavljen Črnko, slobodan udarac s dvadesetak metara izveo je Mateo Monjac i sjajnim udarcem iz slobodnog udarca postigao svoj osmi ovosezonski pogodak.

Lopta je malo očešala nekog od domaćih igrača u živom zidu, taman koliko je trebala da domaći vratar Šušković postane nemoćan.

Možda su gosti mogli i do punog plijena, ali je u 90. minuti Srzentić glavom pucao preko vrata.

No, mogli su i domaćini na kraju slaviti, u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena Jurčec je s desetak metara tukao preko gola, piše Sportcom.hr.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari