NAPOKON POBJEDA NA RUJEVICI

POBJEDA RIJEKE NA RUJEVICI: Branič Galović “torpedirao” Varaždince sjajnim golovima!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Bijeli su napokon razbili “prokletstvo Rujevice” koje ih je pratilo puna četiri mjeseca – toliko dugo, naime, Riječani nisu pobijedili na svome stadionu! Sve do danas, kada je Nino Galović rekao – dosta!

RIJEKA – VARAŽDIN 2:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 26. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Galović (22), 2:0 Galović (36)

RIJEKA: Nevistić, Galović, Murić (od 72′ Mudražija), Vukčević (od 86′ Štefulj), Čerin, Menalo, Drmić (od 75′ Kulenović), Andrijašević, Tomečak, Capan, Lončar
VARAŽDIN: Zelenika, Memija, Peco (od 75′ Vuk), Postonjski (od 86′ Petrović), Obergon, Posavec (od 86′ Kolarić), Senić (od 40′ Guera, od 46′ Boban), Herrera, Stolnik, Tkalčić, Pellumbi

Nakon slavlja u Koprivnici, Rijeka je prekinula niz od 133 dana bez prvenstvene pobjede na domaćem travnjaku. Niz je trajao od 8. studenog 2020. i pobjede protiv Lokomotive (1:0).

“Nino kao Oršić!!” čulo se danas s tribina Rujevice, od zaista malobrojnih sretnika – odnosno novinara i službenih osoba – koji su se zatekli na utakmici Rijeka-Varaždin. U svakoj drugoj prilici ovo bi bila jedna od najlakših utakmica i za igranje i za gledanje, no Riječane je sve do danas pratilo, i to dulje od četiri mjeseca, “prokletstvo Rujevice” – toliko dugo su, naime, Bijeli bili bez pobjede na domaćem terenu.

A danas se “ukazao” – Nino Galović! Radno mjesto – stoper; istina s istančanom procjenom kada je nakon prekida dobro doći pred protivnički gol i zabiti, što mu relativno često i uspijeva. Ipak, nikada nije bio efikasan kao danas! Čak dva komada Varaždincima u prvom poluvremenu utakmice, i to jedan ljepši od drugoga, glavom i nogom. Pa tko onda ne bi viknuo – “Nino kao Orišć”!?

Nakon velike premoći na početku utakmice, ali i nekoliko poluprilika za goste, Bijeli su poveli sredinom prvog poluvremena. Nakon nekoliko loše izvedenih kornera i slobodnih udaraca domaćih, kada je lopta nošena burom odlazila daleko izvan granica terena, Robert Murić isporučio je jedan savršen ubačaj, negdje s pozicije “skraćenog kornera” s desne strane. Lopta je doletjela na drugu stativu a tamo ju je nakon skoka dočekao Galović i udarcem glavom “zakucao” u mrežu! Gol i vodstvo u pravom trenutku, kako bi se izbjegla eventualna nervoza, što bi bijele možda opet uvelo u probleme…

Samo desetak minuta kasnije raspoloženi Galović dočekao je ponovno svoju minutu inspiracije! Lijepo je poveo loptu od centra, gotovo neometan s njom stigao do ivice šesnaesterca suparničke momčadi, a onda izmijenio dupli pas s Menalom koji mu je loptu iza leđa protivničke obrane dobacio – petom!

Bila bi šteta ne iskoristiti tako maestralnu asistenciju pa je Galović smireno – kako volimo reći, “manirom iskusnog strijelca” – lijepo plasirao loptu u mrežu pored nemoćnog vratara gostiju Zelenike.

Na burom ohlađenoj Rujevici sve je nakon toga trebala biti “stvar tehnike”, čekalo se samo na to hoće li bijeli uspjeti zabiti još koji put! “Prokletstvo Rujevice” je napokon prekinuto…

Lijepe prilike u prvom poluvremenu

Na samom početku utakmice vidjeli smo prvu priliku Rijeke: Vukčević je ubacio u kazneni prostor, Andrijašević je uspio nadskočiti braniča Varaždina, ali lopta je nakon udarca glavom otišla pored gola. U 6. minuti Murić je odigrao kombinaciju s Lončarom na prvoj vratnici pa kratko ostavio loptu za Drmića čiji je udarac blokirao Tkalčić. Lopta se odbila do Andrijaševića, ali pokušaj je otišao preko grede…

U 19. minuti do daha su došli gosti i zaprijetili: Posavec je lijepo ušao u prostor i gurnuo za Obregona koji se našao u sjajnoj situaciji u riječkom kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran. Nakon kornera Peco je ostao sam na rubu kaznenog prostora – na sreću Riječana, lijep udarac nogometaša Varaždina prošao je uz vratnicu…

U 29. minuti još jedna majstorija Roberta Murića! Vukčević je ubacio jednu dugu loptu na drugu vratnicu, Murić ju je uspio “dohvatiti” i iz prve pucati – gotovo iz “mrtvog kuta” – no spremni Zelenika je dobro reagirao i sačuvao mrežu!

U 33. minuti još jedna prilika za Rijeku: Menalo se sjurio prema golu Varaždina, na trenutak je izgubio kontrolu, ali je uspio pucati. Tkalčić je spriječio da lopta ode u praznu mrežu…

Nešto mirnije drugo poluvrijeme

Prvu veliku priliku bijeli su u drugom dijelu utakmice imali u 56. minuti. Bila je to lijepa akcija Rijeke – Andrijašević je proigrao Čerina koji se našao u odličnoj poziciji, ali lopta je po Čerinovu udarcu otišla ravno u vratara Zeleniku.

Potom su do daha došli Varaždinci – u 64. minuti Peco je uspio smiriti loptu i potegnuti s ruba kaznenog prostora, ali nije bilo preciznosti. U 67. Boban je snažno potegnuo, Nevistić odlično obranio. Lopta se odbila na nogu Memiji, ali ni on ni Obregon nisu pucali i propala je prilika.

U 78. minuti Menalo je odnio loptu i izašao pred gol Varaždina, ali Zelenika je obranio.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari