DRUGA HNL Orijent 1919 pobijedio u Šibeniku, Mateo Monjac pogotkom u 93. minuti donio sva tri boda!

Foto: Ilustracija (Orijent 1919)

Orijent 1919 je pobjedom protiv lidera pokazao da je poraz u zadnjem kolu na Krimeji bio slab dan momčadi koja nastavlja pohod prema Prvoj HNL

ŠIBENIK – ORIJENT 1919 1:2

ŠIBENIK – Stadion na Šubićevcu. Utakmica 19. kola Druge HNL. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Gledatelja: 400

Strijelci: 0:1 Fatić (39), 1:1 Rak (66), 1:2 Monjac (90+3)

Žuti kartoni: Kukec, Pandža, Juričić (Šibenik), Vidas (Orijent 1919)

ŠIBENIK: Labrović, Pajić, Pandža, Vukorepa, Bilić, Bulat, Španja (76 Čurić ), Kukec, Rak, Celić (56 Antunović), Juričić (83 Laća)

ORIJENT 1919: Berković, Vidas, Smolčić, Tadejević, Travaglia, Mohorovičić, Fatić, Liber (89 Maloku), Črnko (71 Fućak), Monjac, Gerc (63 Iličić)

Orijent 1919 ostvario je važnu pobjedu u Šibeniku, derbi kola odlučio je Mateo Monjac u 93. minuti!

Monjac je u sudačkoj nadoknadi iz slobodnog udarca s više od 30 metara okomito loptu poslao u kazneni prostor, na ubačenu loptu zajedno je krenula skupina igrača u narančastim i bijelim dresovima, nitko nije taknuo loptu koja se na 6 metara odbila od trave i pokraj Labrovića završila let u mreži – 1:2, piše Sportcom.hr.

Počelo je veliko slavlje na klupi gostiju i na tribinama među tridesetak pripadnika Red Fuckersa. Orijent 1919 je pobjedom protiv lidera pokazao da je poraz u zadnjem kolu bio slab dan momčadi koja nastavlja pohod prema prvoj ligi.

U odnosu na zadnju utakmicu trener Fausto Budicin utakmicu na Šubićevcu počeo je s četvoricom novih igrača (Smolčić, Fatić, Gerc) s obzirom da se Berković vratio nakon suspenzije zbog kartona.

To znači da je promijenio način igre, na klupi su sjedili Popović, Mulac, Iličić, Maloku, Šantek i Fućak.

Orijent 1919 je od prve minute djelovao kompaktno u središnjem bloku u svojoj trećini, do odmora domaća je momčad samo jednom upjela poremetiti raspored gostujuće obrane.

U 38. minuti Juričić, Rak i Kukec izmijenili su u kaznenom prostoru loptu iz prve, ispao je Tadejević, Juričić je izašao sam ispred Berkovića, ali nije dobro zahvatio loptu.

Minutu kasnije stigla je kazna za promašaj, Orijent 1919 je poveo iz jedine osmišljene akcije i prilike od odmora.

U 39. minuti Monjac je prvo otvorio prostor na boku prije nego što je precizno okomito gurnuo loptu za Vidasa po desnoj strani.

Prošao je branič Orijenta 1919 Bilića uzduž korner-linije prije nego što je precizno odigrao Fatiću, koji je osjetio trenutak kada treba ući u prazni prostor i na petercu u ravni prve vratnice skrenuo loptu nogom u suprotni kut – 0:1, piše Sportcom.hr.

Šibenik je do odmora stekao nešto veći posjed lopte budući da se Orijent 1919 povukao u svoju trećinu gdje je čekao situaciju za brzu tranziciju kao uoči pogotka.

Međutim, vratar Labrović nije imao posla, jedini udarac u okvir njegovih vratiju završio je pogotkom.

Na drugoj strani prividna inicijativa domaćoj momčadi ništa konkretno nije donijela.

Nekoliko rutinskih Berkovićevih reakcija dale su domaćinu do znanja da pogodak može postići jedino spletom okolnosti kao što je Celić u 23. minuti zamalo uspio.

Uputio je veznjak Šibenika udarac s 25 metara iskosa slijeva desnom nogom, lopta je zapela u bloku i u visokom luku završila let na gredi.

Odmah na početku drugoga dijela Gerc je propustio najbolju priliku Orijenta 1919.

U 47. minuti Liber je na kraju kontre zdesna ubacio precizno na suprotnu vratnicu, Gerc je udarcem glavom loptu iz blizine poslao u Bulata ispred vratiju.

Otpočetka drugoga poluvremena Orijent 1919 je djelovao nešto okomitije nego u prvom dijelu, pretežito zbog odlučnijeg Monjčeva pristupa i nastupa.

Na jednoj strani Monjac je počeo raditi probleme šibenskoj obrani isto kao što je Antunović na drugoj strani počeo raditi probleme riječkoj obrani.

U 57. minuti Antunović je pobjegao desnom stranom kaznenog prostora, Berković je u padu osujetio njegov pokušaj dodavanja.

U 66. minuti Monjac je prošao dvojicu domaćih igrača, ušao je u kazneni prostor i loptu poslao pokraj daljnje vratnice.

Odmah na drugoj strani, Antunović je na desnoj strani kaznenog prostora pobjegao Smolčiću.

Ovog puta Berković nije uspio presjeći dodavanje nedaleko vratarskog prostora.

Rak je bio brži, iskusni napadač u primanju je zaobišao uklizalog vratara Orijenta 1919 i loptu poslao u mrežu – 1:1.

U 73. minuti Šubićevcom je odjeknuo pljesak kada je Kukec s 11 metara škaricama atraktivno poslao loptu ravno u Berkovića.

Zadnjih pola sata Budicin je osvježio momčad u napadu (Iličić, Fućak), Šibenik je nastavio igrati na postavljenu obranu Orijenta 1919.

Ništa se nije dogodilo vrijedno spomena do zadnjih minuta, kada je popustila koncentracija.

U 87. minuti Berković je istrčao izvan kaznenog prostora i presjekao dubinsko proigravanje, na drugoj strani Fućak nije iskoristio veliku priliku odlučiti pobjednika.

U 88. minuti Fućak je uzeo loptu Vukorepi, krenuo slijeva prema Labroviću koji je u jedinoj intervenciji tijekom utakmice uspio obraniti udarac napadača Orijenta 1919.

Rezultati by SofaScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari