DRUGA HNL

DRUGA HNL Oslabljeni Orijent 1919 odigrao “muški” na kišnoj Krimeji s prvoplasiranim Rudešom

Foto: Faebook Orijent 1919

Rudeš je suvereno osvojio bodove na Krimeji, Orijent je ublažio poraz dvama pogocima u završnici

ORIJENT 1919 – RUDEŠ 2:4

RIJEKA – Igralište na Krimeji. Utakmica 30. kola Druge HNL. Sudac: Ante Jurić (Split). Bez gledatelja

Strijelci: 0:1 Abdurahimi (23), 0:2 Šarić (43), 0:3 Abdurahimi (47), 0:4 Fatić (69-ag), 1:4 Monjac (79), 2:4 Gerc (80)

ORIJENT 1919: Berković 5,5, Fatić 5, Smolčić 5, Srzentić 5, Milinović 5 (71 Burul -), Putnik 5, Gadže 5 (71 Bosančić -), Švrljuga 5,5, Hodža 5 (56 Gerc -), Monjac 5,5, Fućak 5

RUDEŠ: Bruči 5,5, M. Ćosić 6, Grgić 6,5, R. Ćosić 6,5 (71 Dom. Jalinous -), Franić 6 (60 Jergović 6), Muić 6,5, Dar. Jalinous 6,5, Šarić 7 (Andračić -), Brajković 6,5, Abdurahimi 7,5 (60 Kolega 6), Durdov 6,5 (71 Jelavić -)

Nogometaši Orijenta 1919 dvama pogocima u završnici utakmice uspjeli su ublažiti poraz od Rudeša, momčad kojega je suvereno igrala osamdesetak minuta, piše Sportcom.

Orijent 1919 nikada nije igrao u ovakvom sastavu, izostanci nekoliko standardnih igrača (Tadejević, Mulac, Vidas, Črnko, Kokorović…) uvjetovali su prije svega velike promjene u obrani, a onda u srednjem redu.

Dobro je da se oporavio Carlo Berković, ponajbolji vratar Druge HNL uspio je sanirati ozljedu iz Solina.

Zatvorio je Damir Milinović utakmicu prije nego što je počela u rasporedu s trojicom stopera (Fatić, Srzentić, Smolčić), koji nikada prije nisu igrali zajedno.

Brzo su na vidjelo izašle slabosti u pokrivanju (među)prostora, Abdurahimi (7, 21) je dvaput okomitim ulascima zdesna naslutio što će se uskoro dogoditi.

Posebice je opasno izgledao Abdurahimijev udarac s ruba kaznenog prostora u 21. minuti, Berković je uspio skrenuti loptu.

U 23. minuti Durdov je rutinskom varkom tijela prošao desnom stranom kaznenog prostora, dotrčao praktično do bliže stative prije nego što je pravodobno odigrao Abdurahimiju, koji je zakucao loptu u mrežu iz blizine – 0:1.

Nakon pola sata trener Milinović nemilosrdno je poslao mladoga Milinovića u vatru na zadnju liniju ulijevo ispred Abdurahimija, Srzentić je počeo igrati na desnom boku, piše Sportcom.

U 43. minuti Abdurahimi je počeo akciju tijekom koje je ispala cijela lijeva strana domaće obrane, Brajković se ubacio po desnom boku i duboko utrčao u kazneni prostor prije nego što je odigrao natrčalom Šariću, koji je u trku loptu poslao u mrežu – 0:2.

Orijent 1919 je u prvom dijelu jednom izgledno ušao u završnicu zahvaljujući Fatiću, koji je s loptom znalački prošao kroz dvije linije, stvorio višak i onda okomito odigrao Monjcu, koji je s loptom zaobišao Bručija u preširokom luku da bi mogao uputiti udarac.

Sve ostalo u igri Orijenta 1919 svelo se na razinu neuspjelih pokušaja da odigraju nešto suvislo u završnici.

Odmah na početku drugoga dijela Durdov je iznudio pogrešku u kaznenom prostoru, Smolčić je skrenuo loptu idealno za Abdurahimija, koji je iz blizine postigao drugi pogodak – 0:3.

Treći pogodak dogodio se nakon što je trener Milinović počeo u obrani igrati na treći način, s četvoricom igrača u liniji (Švrljuga, Fatić, Smolčić, Milinović)!

U 58. minuti dogodio se prvi udarac u okvir vratiju gostiju, Fućak je protrčao lijevom stranom i desnom nogom loptu poslao u Bručija.

Dvije minute prije u igru je ušao Gerc, Orijent 1919 je počeo napadati s trojicom igrača.

U 69. minuti gosti su opet lagano probili zadnju liniju, Darius Jalinous je ubacio slijeva prizemno, Fatić je u duelu s Durdovom loptu skrenuo u mrežu – 0:4.

Ništa nije slutilo da će u zadnjih petnaestak minuta gostima pasti mrak na oči!

Smračilo se na Krimeji prije nego što je počela padati kiša i puhati bura, počele su sijevati munje prije nego su se upalili reflektori…

U 79. minuti sjevnula je kontra Orijenta 1919, točnije, Monjac je lijevom stranom pretrčao nekoliko igrača i na ulasku u kazneni prostor desnom nogom pogodio suprotni kut – 1:4.

Minutu kasnije Gerc je kaznio nespretni Bručijev pokušaj driblinga, napadač Orijenta 1919 samo je skrenuo loptu u mrežu ispred vratara gostiju – 2:4.

Do kraja utakmice ništa se konkretno nije dogodilo, gosti su odustali od igre, domaćini su bezupješno pokušali kroz pritisak vratiti se u utakmicu.

Utakmica je završila po takvom nevremenu da su igrači obiju momčadi jedva dočekali zadnji sučev zvižduk, piše Sportcom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari