ČAK 70-TAK SUDIONIKA

Ovog vikenda u Ičićima regata “Two Lions Challange” s vrhunskim europskim jedriličarima

Ilustracija

Yacht Club Croatia organizira regatu “Two Lions Chalange”, za klasu jedrilica Melges 24. Regata se održava tri dana, od 7.- 9. 5. 2021. u Ičićima

Regata je dio Melges 24 Croatian Sailing Series natjecanja te čini drugu od ukupno pet regata iz navede serije regata za monotip jedrilice Melges 24. Očekuje se sudjelovanje deset do petnaest plovila s oko sedamdesetak sudionika iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. 

“Organizacijom Two Lions Chalenge regate Yacht Club Croatia želi poduprijeti novoosnovano udruženje Hrvatske klase Melges 24 osnivano u sklopu Hrvatskog jedriličarskog saveza. Udruženje čini 12 posada sastavljenih od vrhunskih hrvatskih jedriličara koji su završili karijere u olimpijskom jedrenju i u klasi Melges 24 našli su dovoljno zahtjevnu i atraktivnu barku u kojoj će nastaviti jedriti i takmičiti se na vrhunskom nivou. Klasa Melges 24 je izuzetno aktivna i na svjetskom nivou kao jedna od rijetkih klasa koje su priznate od strane krovne svjetske jedriličarske federacije ISAF te se u spomenutoj klasi organiziraju svjetska i europska prvenstva.”, rekao je Mladen Babac, predsjednik Yacht Club Croatia Opatija.

Glavni sponzor regate Two Lions Chalange je ACI Club d.d., koji osigurava svu potrebnu infrastrukturu u ACI marini Opatija u Ičićima gdje se nalazi i sjedište Yacht Cluba Croatia. U sufinanciranju regate sudjeluju Sportski savez Grada Opatije, Plodine i Radnik Opatija.

O klubu:

Yacht Club Croatia djeluje unutar ACI marine Opatija u Ičićima. Program rada kluba obuhvaća prvenstveno rad s djecom uzrasta 8 do 18 godina i to u klasama Optimist, Laser i 49-er dok seniorska sekcija jedri na krstašima. Klub je organizator četiri regate, ACI Cup Optimist, Susak za dvoje, Omišjansku regatu, te Two Lions Chalange. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views