DUVNJAK SE PRIKLJUČIO REPREZENTACIJI: „U Poljsku idemo bez pritiska, odigrat ćemo dobar turnir“

Idemo bez pritiska i takvi možemo odraditi dobar turnir, kaže Domagoj Duvnjak, ponajbolji hrvatski rukometaš koji se vidno umoran priključio pripremama reprezentacije

Domagoj Duvanjak umor više ne može ni sakriti. Najpotrošeniji član reprezentacije konačno se priključio pripremama, nakon samo četiri dana odmora još od ljeta.

“Šteta što nije malo više bilo, ali dobro. Tempo je ubitačan, mislim da sam prvi dio sezone odigrao 35 utakmica. Imao sam malih problema sa zglobom…”, kaže nam ponajbolji svjetski rukometaš.

Zglob je zaliječio, u klubu potpisao novi ugovor, pa je sada fokus samo na reprezentaciji i prvim protivnicima – Bjelorusiji, Norveškoj i Islandu.

“Svi govore na papiru da izgleda lagano, ali svaka utakmica će nam biti teška. Svake godine isto ponavljamo, da je najbitnije krenuti u turnir s pobjedom”, kaže Duvanjak.

A Duvnjak kreće u utorak. S maksimalnim tempom. Do tada…

“Sigurno da ćemo ga malo pripaziti, ali gledajte, kad se bude približavala prva utakmica, sigurno da onda nema popusta za nikoga. Tako da se ja nadam da će on biti dobar, da će biti kvalitetan i da će biti predvodnik ove ekipe”, kaže Petar Metličić, član stručnog stožera reprezentacije.

“Nema pritiska nikakvog, imamo dosta mladu i relativno novu reprezentaciju, tako da idemo tamo odigrati jedan pravi turnir pa ćemo vidjeti što će biti”, kaže Duvnjak.

Bit će to i prvi pravi turnir bez kapetana Igora Vorija, koji je vrpcu predao Duvnjakovu šogoru, Marku Kopljaru.

Na pitanje što kaže na novog kapetana i je li počeo dizati glas na treningu, Duvnjak kroz smijeh kaže da još nije.

“Izbornik je tako odlučio i drago mi je da ostaje sve u obitelji”, kaže Duvnjak.

Ova malo izmjenjena rukometna obitelj sada je konačno kompletna. I spremna za nove velike stvari.

Antonio Vuksanović/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari