DUVNJAK UOČI UTAKMICE ZA BRONCU: ‘Imamo veliku želju uzeti medalju!’

Borba za postolje u Poljskoj se nastavlja. Hrvatskim je rukometašima preostala posljednja utakmica u kojoj se protiv Norveške bore za brončanu medalju, ali i potvrdu da smo jedna od najboljih rukometnih nacija Europe.


Tužno jutro osvanulo je danas u Krakowu, ali igrači su složni – treba čim prije zaboraviti utakmicu sa Španjolskom.

“Mislim da imamo velike šanse uzeti medalju. Imamo veliku želju i sigurno će naša želja biti veća od njihove i ja se nadam da ćemo biti na postolju”, izjavio je Duvnjak.

“Teška noć, duga noć… Za mene osobno neprospavana. Moramo zaboraviti na poraz u polufinalu i pokušati se revanširati Norvežanima”, smatra Slišković.

Mora se, kaže izbornik, pronaći dodatna energija jer u pitanju je borba za broncu.

“Nadam se da ćemo imati inicijativu tijekom utakmice iako će to biti jako teško zbog našeg umora i povreda koje imamo”, izjavio je Željko Babić.

Na umor se žale i Norvežani koji su se potrošili nakon infarktne završnice protiv Njemačke.

“Bit će teška utakmica. Hrvatska ima odličnu ekipu, ali obje momčadi su iscrpljene. Ipak ovo je naš povijesni uspjeh i zato moramo biti u najboljem izdanju”, rekao je Tonnensen.

Već su ih takve Kauboji viđali. U prvom krugu 30-ak minuta igrala se neriješena utakmica ali onda su se Norvežani odvojili. Dovoljno za pobjedu. Pritisak je zato velik, osjete to i vratari.

“Najviše mi je krivo zbog toga što ne pomažem timu onoliko koliko pomažem Vespremu, to mene muči, to mene boli”, izjavio je Alilović.

Uskoro to će biti iza njih, a hrvatske misli već su usmjerene prema idućem Europskom prvenstvu 2018. koje će se održati u Hrvatskoj.

“Vidite koliko je ovdje prisutno televizija i publike, koliko je prisutno turista i apsolutno je ovo priredba generacije”, rekao je glavni koordinator prvenstva Silvio Njirić.

Ali prije uzbuđenja pred domaćom publikom treba uzeti broncu u Poljskoj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari