LEGENDA SPORTSKOG NOVINARSTVA

Video | Edo Pezzi o Maroku, Daliću i jedanaestercu: ‘Razriješio sam dilemu kad sam čuo Kolindu. To je krađa’

‘Smatram da je ova reprezentacija napravila maksimum, Dalić je napravio posao kako treba, plasman među četiri je više nego dobar. A nijanse jesmo li mogli dalje je veliko pitanje, ali nema nikakvog razloga da itko bude tužan ili u depresiji’, kazao je Edo Pezzi

Mnogi su nogometne utakmice najviše uživali pratiti na radiju kad ih je komentirao legendarni Edo Pezzi. On se u RTL Direkt uključio iz Splita i prokomentirao utakmicu Hrvatske i Argentine, sporni jedanaesterac o kojemu svi pričaju, ali i podijelio svoja očekivanja u nadolazećoj utakmici za broncu.

“Ne bih rekao da sam tužan. Ja sam u godinama i vrlo sam realan. Smatram da je ova reprezentacija napravila maksimum, Dalić je napravio posao kako treba, plasman među četiri je više nego dobar. A nijanse jesmo li mogli dalje je veliko pitanje, ali nema nikakvog razloga da itko bude tužan ili u depresiji”, kazao je Pezzi.

Za sporni jedanaesterac koji svi komentiraju kazao je da je riječ o krađi.

“Maloprije sam tek razriješio tu dilemu kad sam čuo dragu Kolindu koja kaže da nije penal. Kod jedanaesteraca, a prenosimo sam milijun takvih utakmica, svakakvih sam ih vidio. Po meni nije jedanaesterac samo zato što je naš vratar bio na zemlji, a ovaj je uletio u njega. Vratar je tu neprikosnoven, to je krađa. Nemojte se čuditi. Sva četiri glavna subjekta svi su bili Talijani. Meni je odmah bilo sumnjivo prije utakmice”, rezolutan je Pezzi.

Na pitanje misli li da je suđenje naklonjeno velikima, odgovara:

“Tako je uvijek bilo i bit će uvijek. Tu je ogroman novac u pitanju. Mi to tretiramo kao sport jer ga volimo, jer se veselimo i radujemo. Gledajte ove naše ljude- to je nevjerojatno zadovoljstvo. Ali, tu se vrte veliki novci. Tu je predsjednik iz Katra-predsjednik PSG-a, tu su hoteli, putovanja, veliki novac i logično je da im ne odgovara jedna Hrvatska u finalu”

Legendarni sportski novinar prokomentirao je i utakmicu Maroka i Francuske. Hrvatima će, kaže, sigurno biti teško igrati protiv Maroka u borbi za broncu:

“Nije bilo pravedno suđenje. Bila je sumnjiva situacija u kojoj je trebalo suditi jedanaesterac za Maroko, međutim to su takve utakmice. Znate da su Francuzi u privilegiranom položaju, da su Francuzi višestruki prvaci svijeta, da se malima teško otvara šansa. Ali, Maroku kapa dolje. Toliko su dobro odigrali da sam se malo preplašio. Čak bi volio igrati možda za treće mjesto s Francuzima jer onda ti veliki kad ispadnu u polufinalu, onda uđu depresivno u utakmicu za treće mjesto. Ovako će sasvim sigurno biti teško, Maroko će juriti medalju i trebat će naši odigrati 200 posto da dobiju tu utakmicu”

Utakmica Hrvatske i Maroka sigurno će, kazao je Pezzi biti drugačija od one u skupini.

“Sad više znamo jedni o drugima. Možda smo ih u početku neozbiljno uzeli u obzir, a kasniji tijek prvenstva je pokazao da nisu mačji kašalj. Imaju okomitost koja nama nedostaje, ubojitost, po 6 u kaznenom prostoru Francuz. Ići će vrlo agresivno, morat ćemo biti puno bolji, pogotovo u veznom redu koji će morati dati više, a da ne govorim o obrani koja je u zadnjoj utakmici razočarala.”

Jedan od faktora koji nam nedostaje je, kazao je Pezzi, napadač.

“To je jedan faktor i važan faktor jer se nogomet igra da se da gol i pobijedi. Mi smo dali samo dva gola u 5 utakmica. To je malo da bi se nešto napravilo na SP-u. Dalić je temperamentan, mlad trener, da je njemu Ćirino iskustvo i ona lukavost, možda je mogao pilotirati i napraviti neke stvari”, kazao je Pezzi pa nastavio:

“Mislim da je trebalo nešto napraviti da u reprezentaciji bude Brekalo koji je jedino naše tipično krilo. I da smo imali Rebića – to bi bio buldožer u sredini, to bi bilo sasvim drugačije za protivničke obrane. Međutim, tako je izbornik odlučio, ja se ne volim miješati u trenerske odluke. Svaki trener ovisi o svojim odlukama, nije lud da stavi igrače s kojima će izgubiti utakmicu. Ali, možda ponekad tvrdoglavosti… Kad je došao Novosel Mirko za izbornika košarkaške reprezentacije naše bivše države, Slavnić nije mogao igrati jer ga prošli izbornik Žeravica nije volio. Međutim, Novosel ga je odmah stavio i rekao ‘Samo ti Moka daj svoje pa te tvoj šale..’ a on mu je to tako vratio da je to bilo fenomenalno. Treba malo i lukavosti kod tih izbornika. Zato mislim da je možda morao imati još jednog pomoćnika, starijeg, iskusnijeg trenera koji bi mu u datom trenutku kazao koju riječ”

Naposljetku se dotaknuo i kapetana Vatrenih Luke Modrića. Na pitanje misli li da je ovo njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo, odgovara:

“Takli ste me u moju veliku boljku. Davno sam prestao imati neke posebne veze s igračima. Oni su i puno mlađi od mene, međutim na kraju mog radnog staža putovao sam s Modrićem u istom zrakoplovu jer su tada putovale dvije reprezentacije. Sad je to nemoguće. Ali, upoznao sam tada Luku. Ostao mi je kao dijete. To je jedna vertikala, jedan momak kojemu kapa dolje. U svakom pogledu je on primjeran. Ja sam jedino na njega malo ljut pa mu prije svake utakmice šaljem poruku ‘Luka, pucaj’ jer ima fenomenalan udarac i davao je po 17 golova za Dinamo, a sad ne daje jer se podredio kolektivu. Takvog igrača više nećemo imati nikada”, konstatirao je Pezzi pa kazao da misli da je Francuska bolje reprezentacija od Argentine, ali i da mu “Messi u srcu” te da bi volio da se oprosti s trofejem.

“Ali, gledat ću mirno pa što bude”, kazao je na kraju, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari