EURO 2020

ENGLESKA-HRVATSKA Stigli su sastavi; Dalić ubacio mladog Gvardiola, Kramarić od prve minute

Goran Stanzl/PIXSELL

Dalić je u početku postavu uvrstio Joška Gvardiola, a Andrej Kramarić završio je na krilu

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u Londonu od 15 sati igra utakmicu 1. kola D skupine Eura protiv Engleske.

Za Hrvatsku će od prve minute igrati LivakovićVrsaljkoGvardiolVidaĆaleta CarBrozovićKovačićModrićPerišićKramarić i Rebić, a na svoju priliku s klupe će čekati KalinićSlugaBrekaloVlašićBudimirPašalićŠkorićBadeljPetkovićJuranovićBradarić Ivanušec.

Gvardiol se tako našao u prvih 11 umjesto Borne Barišića. Joško Gvardiol je igrač o kojem se puno pričalo uoči Eura, pogotovo nakon sezone kakvu je imao u dresu Dinama.

U zapisniku za susret s Englezima nisu Dejan LovrenBorna Barišić i Mislav Oršić.

Goran Stanzl/PIXSELL

‘Jedino je mjerilo – teren’

“Svjesni smo da igramo protiv jednih od favorita. Moramo biti kompaktni, agresivni i borbeni. Nećemo se doći samo braniti, svi hoćemo dobar rezultat. Zaista očekujem tešku utakmicu, no mi moramo doći do svojih šansi. Kako god budu Englezi igrali, znamo da će to biti opasno i kvalitetno. Pripremali smo se i mislimo da ne možemo puno iznenaditi ni mi njih, ni oni nas”, rekao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić u subotu na konferenciji za medije, prenosi Net.hr.

Ovu postavu, u kojoj bi Andrej Kramarić nominalno trebao igrati na krilu, a Ante Rebić u špici, prokomentirao je u RTL-ovom studiju nekadašnji Vatreni Danijel Pranjić. Pranjić je naglasio kako je Hrvatska uvijek najbolja kad je najteže te da izbornik ima dobar razlog zbog kojeg je stavio igrače na te pozicije. Također, on smatra da bi Andrej Kramarić svakako trebao igrati u prvoj postavi.

“Spremni smo, bila je duga sezona i Euro je došao ali bolje da je tako. Nastavljaš s utakmicama i izdržat će se sve. Provlači se neko mišljenje da mi nakon Rusije ništa ne igramo ali ne slažem se s time. Naravno da nije reprezentacija ista, došli su novi neki mlađi, nekih starijih bitnih više nema ali sve to teba sjesti na svoje mjesto. Moramo vjerovati u sebe i tako se prezentirati na Euru. Englezi su jako dobra i opasna ekipa s puno talentiranih mladih igrača. Oni su jedni od favorita čitavog turnira ali vidjet ćemo kako će se nositi s time. Naš plan nije da se branimo, to plan nikad Hrvatske nije bio. Cilj nam je da odigramo veliku utakmicu. Prvi susret je vrlo važan ali nakon imamo još dvije utakmice”, kazao je uoči utakmice za HRT kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari