EUROBASKET Francuska pobijedila “nezainteresiranu” Srbiju i uzela broncu

Košarkaši Francuske nisu uspjeli pred svojim navijačima obraniti naslov prvaka Europe, ali su u nedjeljnoj borbi za brončano odličje svladali Srbiju sa 81-68 (16-16, 21-16, 21-12, 22-24) pred 24.092 gledatelja na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu.

Francuzi su odlučujuću prednost stvorili u trećoj četvrtini dvoboja, kad su došli i do najveće prednosti na utakmici, +16 (58-42) u 29. minuti. Košarkaši Srbije pokušali su taj zaostatak nadoknaditi u posljednjoj dionici, ali najbliže što su došli bio je zaostatak od 9 koševa.

Francuski izbornik Vincent Collet imao je znatno više raspoloženih igrača od kolege mu Aleksandra Đorđevića, a Francuzi su pokazali i puno više želje za osvajanjem medalje. Domaću reprezentaciju su do pobjede predvodili Nando De Colo s 20 koševa i 4 asistencije. Po 15 poena postigli su Evan Fournier i Rudy Gobert koji je tome dodao još 14 skokova i tri blokade. Tony Parker je svoj posljednji nastup za Francusku na EuroBasketu završio s 13 poena i 4 asistencije.

Strijelce srpske reprezentacije predvodio je Bogdan Bogdanović s 14 poena, Nemanja Bjelica postigao je 12 koševa, a Miroslav Raduljica 11 uz 8 skokova. Miloš Teodosić je ubacio samo tri poena iz slobodnih bacanja i promašio svih devet šuteva iz igre.

Francuzima je ovo šesta bronca na europskim prvenstvima. U Sloveniji 2013. bili su europski prvaci, a na putu prema obrani naslova u polufinalu ih je zaustavila Španjolska.

Španjolci će se od 19 sati boriti protiv Litve za zlatno odličje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari