EUROPSKA LIGA: Rijeka igra s talijanskim velikanom i predstavnicima Austrije i Grčke!

U Monacu je održan ždrijeb skupina Europske lige u koje se od svih hrvatskih klubova nakon utakmica play-offa našla jedino Rijeka

Hrvatski prvak Rijeka igrat će u Europskoj ligi u skupini D s Milanom, Austrijom Beč i grčkim AEK-om, odlučio je u ždrijeb.

Nakraju, samo Rijeka! Od čak četiri hrvatska kandidata za nastup u skupinama ovosezonskih UEFA-inih natjecanja, nakon ispadanja Dinama, Hajduka i Osijeka ispostavilo se da je uspjela samo Rijeka koja će odigrati još najmanje šest europskih utakmica ove jeseni – a navijači se nadaju i još pokoju na proljeće!

HNK Rijeka je uoči ždrijeba smještena u treću jakosnu skupinu, što je značilo da u skupini EL nije mogla igrati protiv Partizana, Hoffenheima, Kolna, Vitorije, Atalante, Zultea, Zorye, Rosenborga, Šerifa i Hapoela.

U prvoj jakosnoj skupini bili su su Arsenal, Zenit, Lyon, Villarreal, Lazio, Milan… klubovi koji bi se mogli boriti i s najjačima u Ligi prvaka, a Rijeka je dobila željenog protivnika – slavni talijanski Milan!

Everton, Marseille, Hertha, BATE… bili su najzvučniji potencijalni suparnici iz druge jakosne skupine, a kuglice su odlučile da će se Rijeka sastati s bečkom Austrijom.

I na kraju, iz četvrte jakosne skupine u skupinu D zajedno s Milanom, Austrijom Beč i Rijekom “uletjela” je momčad atenskog AEK-a!

Kakve su šanse Rijeke, po vama, za proljeće u Europi?

Evo kako izgledaju skupine ovosezonske Europske lige:

Skupina A: Villarreal, Maccabi, Astana, Slavia

Skupina B: Dinamo Kijev, Young Boys, Partizan, Skenderbeu

Skupina C: Braga, Ludogorec, Hoffenheim, Istanbul

Skupina D: Milan, Austria, RIJEKA, AEK

Skupina E: Lyon, Everton, Atalanta, Apolon

Skupina F: Kopenhagen, Lokomotiv, Šerif, Zlin

Skupina G: Plzen, Steaua, Hapoel, Lugano

Skupina H: Arsenal, BATE, Koln, Crvena Zvezda

Rijeka može biti zadovoljna ždrijebom. Najtežeg suparnika predstavlja svakako Milan koji je 18 puta bio prvak Italije i sedam je puta slavio u Ligi prvaka.

Iako je bečka Austrija eliminirala Osijek u zadnjem pretkolu, ne predstavlja nepobjedivog suparnika za Rijeku. AEK iz Atene je 11 puta osvajao naslov prvaka Grčke, no i protiv njih Riječani imaju izgleda.

Prve utakmice Europske lige su na rasporedu 14. rujna, a nakon toga 28. rujna, 19. listopada, 2. i 23. studenog te 7. prosinca.

Finale Europske lige je 16. svibnja iduće godine u Lyonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari