SUPERSPORT HNL

Galerija | Fantastična Rijeka u Splitu pobijedila Hajduk, suca, buru… i SVE!

Rijeka je u pravoj drami svladala Hajduk na smrznutom Poljudu: Heroj Labrović obranio penal u posljednjim trenucima

HAJDUK – RIJEKA 1:2 (0:0)

SPLIT – Stadio Poljud. Utakmica 20. kola Supersport HNL-a. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 13.000.

Strijelci: 0:1 Prince Ampem (65), 0:2 Frigan (83), 1:2 (Livaja, 11m, 87)

HAJDUK (3-5-2): Sentić – Melnjak, Simić, Awaziem – Sahiti, Krovinović, Grgić, Pukštas, Lovrencsics – Livaja, Mlakar

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović – Smolčić, Galešić, Dilaver, Vukčević – Selahi, Hodža – Ampem, Janković, Marin – Frigan

Rijeka se napokon posložila! U trećoj utakmici u nastavku sezone stigla je i druga pobjeda – i to protiv Hajduka u Splitu! Rijeka se polako ali sigurno pod trenerom Jakirovićem vraća na staze i mjesto koje zaslužuju i klub i vjerni navijači bijelih. Večerašnja pobjeda dugo će se pamtiti, izborena je u nevjerojatnim okolnostima

Rijeka pod novim trenerom Jakirovićem izgleda neusporedivo bolje no u prvom, izrazito bolnom dijelu sezone. Iako je u dva međusobna ogleda ove sezone Hajduk slavio oba puta, bez primljenog pogotka, Riječani su na Poljud istrčali hrabro, odlučni da pokušaju doći do povoljnog rezultata. I u tome su uspjeli!

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Najvažniji trenutak utakmice dogodio se u 65. minuti: Hajdukova obrana je bila neoprezna, Awaziem je izgubio loptu, do nje je stigao Marin koji je ‘iz koljena’ uspio uputiti udarac prema vratima. Sentić je obranio ali na odbijenu loptu natrčao je Prince Ampem i smireno zabio u nebranjeni dio vrata. Rijeka je došla do vodstva 1:0!

U 83. minuti 2:0 vodi Rijeka! Frigan je krasno ispratio akciju i ubačaj Libera te je glavom matirao nemoćnog Sentića! Samo dvije minute kasnije nova velika prilika za Frigana, ali se Hajduk spasio potpune blamaže!

U 89. minuti Kalinić je postavio nogu ispred noge braniča bijelih i teatralno pao. Nakon provjere VAR-a nevjerojatna odluka – kazneni udarac za Hajduk. Livaja je snažnim udarcem zabio i vratio nadu domaćima u povoljan rezultat.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Samo par minuta kasnije nova sudačka-VAR lakrdija. Splićani su mahnito tražili novi kazneni udarac, Livaja i Galešić su se sudarili kopačkama u trenutku kada su zajedno išli na loptu nakon jednog ubačaja sa strane, VAR je procijenio da je branič Riječana napravio prekršaj za kazneni udarac. Nismo uvjereni…

No pravda – odnosno Labrović – su pobijedili! Livaja je pucao slabo, lopta je išla po travi, a sjajni vratar Rijeke ga je pročitao i obranio!

Odlična, hrabra predstava bijelih u Splitu i pobjeda koja uvijek znači puno više od tri boda!

Tijek susreta

Žestoki vjetar potpuno je utjecao na igru i umanjio kvalitetu ovog jadranskog derbija. Premda je Hajduk u prvom poluvremenu igrao uz vjetar domaćin je dobro i odlučno otvorio utakmicu, a prvu veliku priliku Hajduk je imao u devetoj minuti.

Lijepa akcija je okončana udarcem Krovinovića s deset metara, ali je vratar Rijeke Labrović spriječio vodstvo domaćina. Nakon toga još je jednom zaprijetio Krovinović, potom i Mlakar, a nekoliko puta je lopta plesala po gostujućem šesnaestercu, ali bez konačne opasnosti.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Nakon trideset minuta igre Rijeka se oslobodila domaćeg pritiska te je počela prijetiti, odnosno, koristiti što je igrala niz vjetar. Gostujući igrači pucali su čim bi došli na 20-ak metara od domaćih vrata. Prvo je pokušao Marin u 39. minuti, a potom je u završnici prvog dijela dva puta odlično reagirao vratar Hajduka Sentić, Obranio je vrlo opasne udarce Frigana i Selahija.

Dosta rastrgano, prvenstveno zbog jakog vjetra, igralo se u prvim minutama drugog dijela kada je najvažniji trenutak bila teška ozljeda domaćeg igrača Sahitija koji je zbog toga napustio igru.

Rijeka je povela u 65. minuti i to nakon velike pogreške obrane Hajduka. Traljavo je reagirao Awaziem i omogućio Marinu da dođe do lopte. Ovaj je, pak, pucao pored dvojice suparničkih igrača, vratar Sentić je loptu odbio, ali samo do natrčalog Princea Ampema koji pogađa za 1-0.

Livaja promašio penal

Ni nakon toga se Hajduk nije uspio snaći u igri niz vjetar. Teško su Splićani dolazili u prave prilike, a čak je opasnija bila Rijeka u kontranapadima. Prvo je šansu propustio Firgan, ali nije u 83. minuti kada mu je Liber asistirao, a Frigan glavom zabio za 2-0 riječkih nogometaša na Poljudu.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Potpuno ludilo uslijedilo je u samoj završnici. Prvo je nakon prekršaja na Kaliniću dosuđen jedanaesterac za Hajduk, a Livaja je u 90. pogodio za 1-2. Novi jedanaesterac za Splićane uslijedio je u 95. minuti, a svemu je prethodio prekršaj na Livaji. No, prvi strijelac lige nije zabio za 2-2, vratar Rijeke Labrović je obranio njegov udarac i omogućio Riječanima veliko slavlje.

Hajduk je imao priliku, nakon subotnjeg remija Dinama u Koprivnici, napraviti dodatni pritisak prema velikom rivalu, ali u tome nije uspio. Hajduk uz utakmicu više ima osam bodova manje od Dinama. Rijeka je ostala osma i ima isti broj bodova kao sedma Lokomotiva.


Standings provided by Sofascore

Hajduk je imao priliku, nakon subotnjeg remija Dinama u Koprivnici, napraviti dodatni pritisak prema velikom rivalu, ali u tome nije uspio. Hajduk uz utakmicu više ima osam bodova manje od Dinama. Rijeka je ostala osma i ima isti broj bodova kao sedma Lokomotiva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari