FEŠTA OD BOĆA Za manje od tjedan dana u Rijeci počinje Svjetsko prvenstvo u boćanju

Manje od tjedan dana dijeli nas od Svjetskog prvenstva seniora u boćanju, koje se od 21. do 26. rujna održava u Rijeci, točnije u Boćarskom centru na Podvežici te u dvoranama Hrastenice Čavle i Marinići.

Na konferenciji za medije prvenstvo su najavili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica, izbornik Hrvatske boćarske reprezentacije Milan Celija, te reprezentativac Leo Brnić.

Na samom početku konferencije gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo kako Riječani vole boćanje te kako vjeruje da će dvorane biti pune i kako ćemo se svi zajedno moći veseliti uspjehu naših reprezentativaca.

Uspjehu se nadaju i naši reprezentativci. Leo Brnić. Izbornik hrvatske reprezentacije, rekao je kako priželjkuje medalja, njih 5, a nada se da će barem neke od njih biti one najvišeg sjaja.

Pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović rekao je kako se radi o organizacijski zahtjevnoj manifestaciji ali i o organizatorima s dugogodišnjim iskustvom te da vjeruje da će Grad Rijeka, Hrvatski boćarski savez i Riječki sportski savez još jednom dokazati kvalitetu i u tom smislu. Zahvalio se Primorsko- goranskoj županiji na sufinanciranju kao i općinama Čavle Viškovo na suorganizaciji te je istaknuo kako vjeruje da nas očekuje zabavnih tjedan dana u kojima će podjednako uživati 250 sudionika iz 37 zemalja kao i sama publika.

Prilika je ovo za Riječane koji aktivno ili kao pasivni gledatelji inače uživaju u boćanju, kao i za one koje su od malih nogu djedovi vodili na jog, ali i za one koji nikad nisu doživjeli ovaj sport u punom sjaju da doznaju više o boćanju. Predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica pozvao je Riječane da u što većem broju dođu bodriti naše boćare i uživaju u svemu onome što ih čeka.

Dolazak boćara se očekuje već za vikend, u nedjelju 20. biti će ždrijeb a u ponedjeljak, 21. rujna, započinje natjecateljski dio u Boćarskom centru Podvežica. Ulaz na prvenstvo je besplatan. Također, prvoga dana prvenstva, u jutarnjim satima (od 10 do 12) na Korzu će biti postavljen jog te će uz sudjelovanje reprezentativaca i drugih boćara biti održana kratka prezentacija boćanja na koju pozivamo sve Riječane i štovatelje ovog sporta.

Sve o Svjetskom prvenstvu u boćanju u Rijeci, najnovije informacije, rezultate i moguće promjene na web stranici prvenstva www.ribocanje2015.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja