JE LI TO DOVOLJNO?

FIFA nije isplatila radnike na stadionima, no ipak su im se zahvalili: Pogledajte na koji način

Foto: twitter

Imali su priliku vidjeti bivše nogometne zvijezde na turniru koji je organiziran za sve one koji rade u zemlji

Pred više od pet tisuća gledatelja na stadionu Al Thumama u Dohi, 24 radnika i svjetske nogometne legende su odigrali revijalnu nogometnu utakmicu. Igralo se dva puta po 30 minuta, a momčadi su bile sastavljene od bivših nogometaša i radnika koji su radili na izgradnji stadiona i trening kampova u Kataru.

Radnici su odabrani su na temelju svoje strasti prema nogometu, uključenosti u nogometne programe zajednice i prošlog sudjelovanja na Radničkom kupu, godišnjem turniru koji organiziraju Katarski nogometni savez i Vrhovni odbor za isporuku i naslijeđe (SC) za sve one koji rade u zemlji.

Velika imena

Nogometne zvijezde predvodili su Cafu, Roberto Carlos, Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Youri Djorkaeff, Clarence Seedorf, Nuno Gomes, Deco, Michel Salgado, Jorge Campos, Javier Zanetti, John Terry… Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino debitirao je kao sudac na Svjetskom prvenstvu.

“Ovo je iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Bilo je nevjerojatno. Stvarno sam uživao u svakoj minuti,” kazao je Justice Boye Odoi iz Gane.

“Bio sam uzbuđen vidjeti Alessandra Del Piera i posebno Clarencea Seedorfa. Oni su nevjerojatni igrači,” dodao je.

Bivši engleski kapetan John Terry pohvalio je inicijativu.

“Ovo je izvrsna ideja FIFA-e da se oduži nekima od radnika koji su uložili toliko truda u fantastične stadione. Jednostavno je super za njih doći i igrati s nama, ali i za nas da ih osobno upoznamo,” kazao je Terry, a prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari