I TO POMAŽE, VALJDA!

Video | Hrvati nam otkrili pobjedničke rituale: ‘Neka svi obuku naopačke gaće! Ili čarape…’

Hrvatski će igrači morati mnogo trčati, pucati, vraćati se u obranu, pokazati karakter. Kako bi pomogli, navijači vijerno rade neke rituale, nose narukvice, gledaju utakmicu uvijek na istom mjestu.

Pred Hrvatima je još jedan težak dan. Svi kao jedan – dvanaesti igrač, koji mora biti u kondiciji. Zadatak je od ključne važnosti. Za početak izrazima lica sudjelovati u svakom potezu kojeg povlače vatreni.

A treninzi navijača su zahtjevni. U glavama se slažu taktike, a svima je jasno da, recimo, način na koji nosimo gaće može donijeti gol razlike, izvještava Ida Balen za RTL danas.hr.

“Naopačke nek obuku svi gaće. Gaćice, da ozbiljno, nek svi obuku gaćice. Ili čarape”, kazala je Đurđica Husanović.

“Kad su se pucali penali mi smo tapkali na našim penalima, a na njihovim nismo i onda smo svaki put zabili kad smo tapkali”, govori Tonka Đukez iz Zagreba.

U riječkom kafiću slaže se popis imena. Točno se zna gdje će tko sjediti, jer u suprotnom- ne smijemo ni izgovoriti što bi se moglo dogoditi.

“Tako da držimo se toga i nadamo se da idemo u finale opet i to je to. Stvarno, od prve utakmice isti raspored ljudi. I u principu je sve isto, čak isti ljudi rade”, kazao je konobar Alen Mamula.

Važan je i položaj u kojem se prati utakmica. Ovo je samo jedan od savjeta.

“Kada damo go,l naravno da nisam u sjedećem položaju nego s rukama u zraku i u stajaćem položaju”, govori Branimir Pečkaj iz Zagreba.

A to zna svaki pravi navijač. Cilj je izazvati podrhtavanje tla koje se osjeti do Katra, pa su ga tako u Zagrebu i Rijeci, u trenutku gola Petkovića i obrane penala Livakovića, seizmolozi i zabilježili.

“Eksplozija veselja, to bi najbolje mogli tako opisati. Vidite ova, to je bila 46. minuta. Ovo je seizmološka postaja Zagreb, ovo je taj signal, a ovo tu je signal na Puntijarki koji kasni dvadesetak sekundi”, kazao je seizmolog Ivica Sović.

Navijači imaju brojne sposobnosti pa tako i predvidjeti kako će se utakmica odvijati i kako će vatreni reagirati.

“I mislim zato što su dobri da će naši dati više od sebe, jer će očekivati da se moraju više potruditi. Bolje da igramo protiv nekog jačeg, nego nekog slabijeg pa da se ne trude toliko”, govori Lorena Canjko iz Zagreba.

“Do zadnjeg momenta će biti neizvjesno. Sad je samo pitanje da se složi prava taktika, a to je. Zlatko je tu majstor, velemajstor”, kazao je Emin Gaši iz Splita.

A velemajstorska igra naših reprezentativaca – u kombinaciji s dušom kakvu ima Hrvatska. To je već samo po sebi pobjeda, izvještava Ida Balen za RTL danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari