RIJEKA - DINAMO 1:3

FINALE KUPA San je trajao 20 minuta: Rijeka bez trofeja. Bijeli se na početku ispromašivali i ispuhali pa doživjeli težak poraz od Dinama

RIjeka je mogla povesti u 13. i 18. minuti nakon dalekometnog projektila Pašalića kojeg je Nevistić zaustavio krajnjim naporom odnosno udarca glavom Radeljića s pet metara nakon kornera. Kada ne zabiješ, primiš i Bijeli su vrlo brzo kažnjeni, kako je to, uostalom, bilo u gotovo u svim ovosezonskim utakmicama Rijeke i Dinama

RIJEKA – DINAMO 1:3 (0:2)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Uzvratna utakmica finala Supersport Kupa Hrvatske. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Gledatelja: 8.127

Strijelci: 0:1 Sučić (28), 0:2 Baturina (42), 0:3 Bulat (82), 1:3 Fruk (90)

RIJEKA: Zlomislić – Smolčić, Radeljić, Mitrović, Goda – Selahi – Pašalić, Hodža, Fruk, Pjaca (od 46. Janković) – Obregon

DINAMO: Nevistić – Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile-Catherine, Ogiwara – Sučić (od 46. Rog), Mišić, Ademi – Baturina, Petković, Hoxha

Rabuzinovo sunce će ipak, ovoga puta, put Zagreba. Početak uzvratne utakmice finala nagovijestio je da će domaća publika možda večeras uživati na Korzu proslavljajući osvajanje Kupa Hrvatske, no to se nažalost nije dogodilo. Dinamo je i ovoga puta gotovo pola sata ‘spavao’ na otvaranju utakmice, preživio nekoliko izglednih prilika Rijeke za gol, a onda se modri lav probudio i iz par naizgled tako jednostavnih akcija zabio nož u srce navijačima i simpatizerima Rijeke.

Trener Dinama Sergej Jakirović na teren je poslao momčad bez klasičnog desnog krila, na toj poziiji je na papiru bio Baturina , a najistureniji su bili Petković i Hoxha. Kod Rijeke nije bilo iznenađenja, Sopić je na teren poslao najjaču momčad, sa Zlomislićem na golu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Domaćini su prvi opasnije zaprijetili u trećoj minuti kada je nakon kornera s 18 metara pucao Fruk, a lopta je na putu do gola pogodila Pjacu i promijenila smjer, ali Nevistić je bio spreman.

Rijeka je nakon toga nastavila pritiskati Plave, ali nije uspijevala stvoriti priliku, dok se Dinamo nije uspijevao nametnuti. Ponovno je pred golom Plavih bilo jako opasno u 13. minuti kada je s ruba šesnaesterca pucao Marco Pašalić, a Nevistić je to obranio. Pet minuta nakon toga još jedna dobra šansa za Rijeku – nakon kornera Radeljić je bio najviši u skoku, ali njegov pokušaj odlazi iznad gola.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je napadala, dominirala, imala inicijativu, ali Dinamo je poveo i zbog pravila gola u gostima stekao kapitalnu prednost.

Dinamo je prvi put zaprijetio u 24. minuti. Petković se tada nakon akcije s Ademijem probio u šesnaesterac i pucao s desetak metara, a Zlomislić zaustavio njegov udarac.

U 28. minuti Dinamo je poveo, za 0:1 zabio je Petar Sučić preciznim udarcem s desetak metara iskosa nakon sjajne akcije Petkovića i Hoxhe. Nekoliko minuta nakon toga Dinamo je mogao dotući Rijeku , ali Sučić se spetljao u šesnaestercu i golman Rijeke je pokupio loptu. U 40. Dinamo je imao još jednu sjajnu šansu – Baturina je prošao po lijevoj strani i ubacio, a Petković pucao glavom, no Zlomislić to akrobatski brani.

Golman Rijeke ništa nije mogao u 42. minuti kada su Plavi stigli do novog gola. Za 0:2 zabio je Baturina sjajnim udarcem s 18 metara, a do kraja prvog dijela više nije bilo zanimljivosti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pod poluvremenom su oba trenera napravila po jednu zamjenu. Kod Rijeke je Janković zamijenio Pjacu, a kod Dinama Rog je ušao umjesto Sučića koji je imao žuti karton.

Na prvu zanimljivost u drugom dijelu čekalo se do 51. minute kada je Smolčić probio stranu i ubacio, ali nije do bilo opasno po Nevistića. Tri minute nakon toga glavom iz dobre pozicije pucao je Obregon, ali njegov udarac odlazi preko grede. U 60. s desetak metara glavom je pucao Marić, no Nevistić je ulovio loptu bez problema. Vrlo brzo nakon toga, u 62. minuti, prilika na drugoj strani – Hoxha je pucao s ruba peterca, a loptu s crte izbacuje Smolčić.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U 72. je Dinamo mogao potpuno dotući Rijeku, Hoxha je izbio sam pred Zlomislića i pucao, no golman Rijeke brani njegov udarac.

U 82. minuti Dinamo je trećim golom ‘dotukao’ Rijeku. Zabio je Bulat s otprilike šest metara nakon briljantnog proigravanja Petkovića.

U prvoj minuti sudačke nadoknade vremena Toni Fruk je prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca smanjio rezultat na 1:3 i time barem malo utješio navijače Rijeke.

Cup tree provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari