UTRKA FORMULE 1

FORMULA 1: Esteban Ocon u bolidu Alpinea (Renault) stigao do prve pobjede u kaotičnoj utrci u Mađarskoj

Foto: besthqwallpapers.com

Pobjednik utrke za Veliku nagradu Mađarske je Francuz Esteban Ocon, stigao je do prve pobjede u karijeri iskoristivši potpuni kao koji je vladao u početnim krugovima na Hungaroringu…

Esteban Ocon dočekao je prvu pobjedu u karijeri. Francuz u bolidu Alpinea neočekivani je, ali potpuno zasluženi pobjednik u utrci koja je krenula incidentima koji su kasnije značajno utjecali na poredak.

Drugi je bio Sebastian Vettel koji je također bio iznimno zadovoljan, a razloga za zadovoljstvo na kraju je ipak imao i Lewis Hamilton iako je završio tek na trećem mjestu. U petom krugu bio je zadnji i morao se uspinjati u poretku što je i uspješno napravio, piše Sportnet.rtl.hr.

Max Verstappen jedan je od mnogih koji su stradali na samom startu utrke kada je došlo do lančanih sudara u zavoju pri čemu je dobar dio vozača završio van staze.

Verstappen se vratio i u značajno oštećenom Red Bullu uspio završiti utrku i pritom uzeti bod za deseto mjesto.

Hamiltona je skupo stajala kriva procjena nakon crvene zastave kada su svi osim njega promijenili gume i vratili se s kišnih pa je Hamilton naknadno morao na promjenu i to ga je stavilo na začelje.

https://www.youtube.com/watch?v=m4G2t9EwOc4

Dobar posao za Ocona odradio je njegov momčadski kolega Fernando Alonso koji je deset krugova usporavao Hamiltona i nije ga propuštao sve dok nije napravio pogrešku i Hamilton ga prestigao. No puno vremena je izgubljeno i Ocon je bio nedostižan.

VN Mađarske:

1. Esteban Ocon (Alpine) 2:04:43.199
2. Sebastian Vettel (Aston Martin) +1.859
3. Lewis Hamilton (Mercedes) +2.736
4. Carlos Sainz (Ferrari) +15.018
5. Fernando Alonso (Alpine) +15.651
6. Pierre Gasly (Alpha Tauri) +1:03.614
7. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) +1:15.603
8. Nicholas Latifi (Williams) +1:17.910
9. George Russell (Williams) +1:19.094
10. Max Verstappen (Red Bull) +1:20.244

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari