Bišćanov trijumf u prvoj utakmici na klupi Bijelih: Junačka Rijeka s igračem manje pobijedila Inter!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igrači Rijeke pobijedili su Inter u Zaprešiću zahvaljujući dvama golovima Antonia Čolaka (13, 63) iako su od 36. minute igrali s igračem manje

INTER – RIJEKA 1:2 (0:1)

ZAPREŠIĆ – ŠRC Zaprešić. Utakmica 11. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 800. Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: Čolak (13, 63), Solomon (84)

INTER ZAPREŠIĆ: Matković, Muhar, Čeliković, Postonjski, Mamut (od 72′ Solomon), Čeliković, Vukčević (od 58′ Rak), Andrić, Šimunec, Bosec, Vuk (od 80′ Ajayi)

RIJEKA: Sluga, Punčec, Čanađija, Zuta, Heber (od 88′ Acosty), Čolak (od 90′ Župarić), Pavelić, Gorgon (od 68′ Kvržić), Pavičić, Escoval, Lončar

Trenutak koji je mogao odlučiti utakmicu – i to s lošim ishodom po Bijele – dogodio se u 36. minuti kada je Lončar u jednom sprečavanju kontranapada domaćih pretjerao s oštrinom (prema mišljenju suca Zebeca) i time zaradio žuti karton.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

No bio mu je to drugi žuti – u razmaku od samo pet minuta – pa je morao prijevremeno na tuširanje čime je svoju momčad ostavio da se s igračem manje bori s goropadnim Interom punih 55 minuta.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

No uspjeli su Bijeli na radost svojih navijača (kojih je u Zaprešiću bio mali broj) zadržati vodstvo iz 13. minute (Čolak) i čak ga podebljati (ponovno Čolak nakon sjajne akcije Pavičića) te time prekinuti negativan niz od šest utakmica bez pobjede u domaćem prvenstvu čime su ujedno razveselili i novoga trenera Igora Bišćana čiji će se svaki potez na klupi Rijeke gledati pod povećalom. Posebno od strane onih najžešćih navijača koji mu ne mogu oprostiti “grijeh” iz prošlosti.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U 13. minuti Antonio Čolak je opalio s 20 metara, lopta je na putu do gola pogodila jednog igrača Intera te malo promijenila smjer, taman koliko je trebalo da prevari golmana Matkovića.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Već u sljedećem napadu Čolak se sjajno riješio domaće obrane i izbio sam pred golmana, ali je iskosa s pet, šest metara nonšalantno pucao preko gola.

hoto: Igor Kralj/PIXSELL

Inter se mučio da poveže dva dodavanja, no nakon Lončarova isključenja Rijeka je malo spustila gas i povukla se. Ipak, domaćini to nisu znali iskoristiti sve do sudačke nadoknade prvog dijela kad je Vuk nakon odlične akcije bio u čistoj šansi, ali je pucao pokraj gola.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U nastavku se uopće nije vidjelo da Rijeka ima igrača manje, a sve je bilo riješeno u 63. minuti. Čanađija je dugom loptom izbacio cijelu domaću obranu koja je naivno namještaja ofsajd i našao Pavičića, a ovaj proslijedio loptu Čolaku koji ju je zabio u prazan gol za 2:0.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Inter je pred kraj susreta stistnuo pa je Pavelić u 72. minuti s crte morao očistiti udarac Šimuneca, a šest minuta kasnije Solomon je promašio dobru priliku. Ipak, Nigerijac je bio precizan u 84. minuti nakon odlične asistencije Boseca za 1:2.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Domaćini su nakon tog gola jurnuli po izjednačenje koje igrom baš i ne bi zaslužili, ali osim udarca Muhara s 20-ak metara, koji je Sluga odlično obranio, nisu ozbiljnije do kraja zaprijetili riječkom golu.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dodajmo i da je na utakmici bilo 50-ak pripadnika Armade koji su šutjeli cijelo vrijeme u znak protesta zbog dovođenja Igora Bišćana na klupu.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari