BRONČANA MEDALJA

BRAVO! Hrvatske rukometašice osvojile prvu medalju u povijesti pobjedom nad Danskom!

Foto: HRS (Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff)

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija pobjedom protiv domaćih Dankinja osvojile su svoju prvu medalju u povijesti

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina sa 25-19 (11-11).

FOTO: HRS (Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiff)

Prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i sasvim sigurno jedna od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava.

Nitko nije vjerovao u njih osim njih samih. Znalo se da Hrvatska ima potentnu reprezentaciju, ali kada je stigla prije nekoliko tjedana vijest o teškoj ozljedi Ivane Kapitanović pa nakon toga serije pozitivnih testova u redovima Podravke neposredno prije Prvenstva, ambicije su splasnule. Šest Podravkašica plus Kapitanović i Dežić, bio je to ogroman hendikep, ali cure koje su otputovale u Dansku odigrale su turnir života i uzele broncu.

“Svih ovih dana ne postoji ništa, nego rukomet, priča se o rukometu. Posebno kad je dvoje djece zajedno, onda je osjećaj još posebniji. Pripremamo doček, jedna naša slastičarna napravit će veliku tortu hrvatsku pa će ih dočekati ta torta”, rekla je Larisina majka Vera.

‘Ćamila nastoji biti glavna’

RTL-ove kamere stigle su i u dom trenutno najpopularnije hrvatske rukometašice Ćamile Mičijević. S njima je porazgovarao njen otac Mujo.

“Skupimo se svi uz kavu i kolač. Ja sam previše bučan pa me kritiziraju, ali moram, ne mogu se suzdržati. Za sutrašnju utakmicu bih poručio da ohlade glavu što je više moguće”, rekao je tata Mičijević pa opisao kako se Ćamila ističe na terenu i izvan njega.

“U svakom momentu, bilo u kući, na terenu, u reprezentaciji, Ćamila nastoji da bude glavna. Ona mora dokazati nečim da je glavna zato što svi gledaju u nju, a hvala Bogu igra dobro rukomet, a sve se sastalo pa sam ponosan na nju”, zaključuje Mičijević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari