VIRJEDNOST MEĐUSOBNOG POMAGANJA

Igrači Škole nogometa HNK Rijeke posjetili i darivali malene pacijente Dječje bolnice Kantrida

Polaznici Škole nogometa kroz donaciju za malene onkološke bolesnike s Kantride učili su o vrijednosti međusobnog pomaganja

Veliko srce malenih igrača iz Škole nogometa HNK Rijeka za svoje vršnjake s Odjela za onkologiju Dječje bolnice Kantrida pokazalo se prije nekoliko dana donacijom medicinske vage, 12 kompleta dječje posteljine s veselim motivima iz dječjih crtića i pokrivanjem troška tapeciranja stolice koja se na Odjelu redovito koristi.

Inicijativu prikupljanja novaca za ovu plemenitu svrhu pokrenuli su treneri 2007. godišta sa svojim uzrastom, međutim, u roku od dva tjedna, koliko je akcija trajala, inicijativa se rasplamsala među svim trenerima i polaznicima Škole te je na kraju prikupljen iznos kojim su malenim onkološkim bolesnicima ovi, i inače po mnogočemu drugačiji blagdani, obojeni u veselije boje.

Međutim, koristi od donacije neće imati samo Odjel na kojem leže djeca zbog kojih srce puca na dva dijela, već i sami polaznici Škole nogometa kojima su njihovi treneri tako ukazali na važnost suosjećanja, međusobne pomoći u zajednici, ali i na mogućnost da se u svakome trenutku bilo kome život može okrenuti naglavačke.

Marin Juričić, trener ulaznih pionira 2007., koji je preuzeo organizaciju i realizaciju na sebe, tim je povodom rekao:

– Djeci koja su sudjelovala u akciji prikupljanja sredstava, između ostaloga, htjeli smo pokazati da je pomoć potrebitima stvarno jako bitna. Osim toga, važno nam je da naši polaznici budu svjesni da život ne bira te da i sami uče cijeniti sve što imaju u životu. Kako nas je Covid – 19 ponovno zaustavio u svakodnevnom učenju nogometnih vještina, pauzu smo iskoristili da naše polaznike potaknemo na učenje životnih vještina, odnosno na socijalnu osjetljivost prema drugima. Jako smo ponosni na sve njih te ovu akciju mi u Školi nogometa smatramo jednako korisnom za naše polaznike, kao što je ona važna i za Odjel onkologije u Dječjoj bolnici Kantrida.

Donacija je provedena u skladu s epidemiološkim mjerama, a ukupno je prikupljeno 4.210,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari