BRAVO RIJEKA! Visokom pobjedom u Puli Bijeli se priključili vrhu Prve HNL!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bijeli su u važnoj utakmici, nakon niza remija, ostvarili toliko željenu prvenstvenu pobjedu golovima Andrijaševića (6), Lončara i Murića (77)

ISTRA – RIJEKA 0:3 (0:2)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 9. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Sv. I. Zelina). Gledatelja: 2797.

Strijelci: 0:1 Andrijašević (6), 0:2 Lončar (45), 0:3 Murić (77)

ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić, Galilea, Ivančić, Stefan Lončar (Močinić, 77), Gržan, Perić-Komšić (Obeng, 59), Ćuže

RIJEKA: Prskalo, Kvržić, Župarić, Escoval, Tomečak, Stjepan Lončar, Halilović (Pavičić, 78), Acosty (Murić, 59), Andrijašević, Gorgon, Puljić (Čolak, 73)

Bijeli su s velikim autoritetom riješili pitanje pobjednika, usuđujemo se reći, već na početku utakmice kada je Andrijašević ranim pogotkom “načeo” Puljane. U 6. minuti Acosty je snažno uputio loptu prema vrataru Istre Čondriću, ovaj je kratko odbio a Andrijašević je – kao i toliko puta do sada – bio na pravom mjestu te neobranjivo pogodio mrežu.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Drugi najvažniji trenutak utakmice dogodio se u 40. minuti kada je Antonio Ivančić zbog simuliranja zaradio drugi žuti i isključujući karton te je svoju momčad ostavio na cjedilu, s igračem manje, sve do kraja utakmice.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Iskoristila je Rijeka brojčanu nadmoć vrlo brzo, već u 45. minuti kada je Lončar dugom loptom sjajno pronašao Andrijaševića. Veliko riječko pojačanje smirio je loptu i pričekao dolazak sugirača, a u najboljoj poziciji našao se upravo Lončar kojem je Andrijašević vratio loptu koju je Lončar smireno poslao u mrežu.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

“Točku na i” sigurne pobjede Rijeke stavio je Murić koji je u igru ušao u 59. minuti umjesto Acostyja. U 77. minuti Andrijašević je povukao kontru, u pravom trenutku odigrao za Murića koji je lakoćom svojstvenom profinjenom igraču lijepo poentirao!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Pobjedom u Puli Bijeli su se, s utakmicom manje, priključili vrhu Prve HNL!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Po završetku utakmice trener Riječana Igor Bišćan na terenu se izgrlio s igračima Rijeke i nekoliko službenih osoba, što bi moglo značiti da vjerojatno imaju osnova neslužbene vijesti koje su se pojavile uoči same utakmice kako je Bišćanu ovo posljednja utakmica na klupi Bijelih. Više o tome nakon konferencije za medije nakon utakmice.

Igor Bišćan napušta klupu HNK Rijeke, Damir Mišković već ima novo rješenje?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari