David Čustić iz KPA Kostrena svjetski rekorder i prvak u ronjenju na dah!

David Čustić je novi svjetski rekorder i prvak u disciplini dinamika Bifin s rezultatom od 258 metara, a osvojo je i srebrnu medalju u disciplini dinamika bez peraja

U talijanskom Lignanu od 13. do 15. lipnja održano je 10. svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah u bazenima, na kojem je više no uspješno nastupila i hrvatska reprezentacija te KPA Kostrena.

David Čustić iz KPA Kostrena novi je svjetski rekorder i prvak u disciplini dinamika Bifin ronjenje na dah s rezultatom od 258 metara. David je bio uspješan i u disciplini dinamika bez peraja u kojoj je s preronjena 204 metra osvojio srebrnu medalju!

Ostatak reprezentacije također je bio vrlo uspješan. Mirela Kardašević s preronjenih 170 metara osvojila je naslov svjetske prvakinje u disciplini dinamika bez peraja dok je Vanji Peleš za 2 metra pobjegla brončana medalja i s rezultatom od 200 metara u DNF-u je bio četvrti. Enes Čerimagić je sa 177 metra bio sedmi.

Vitomir Maričić je izronio svjetski rekord, ali je doživio “blackout” pri izlazu pa je diskvalificiran.

Čestitamo svim natjecateljima i njihovim trenerima, a posebno Davidu i KPA Kostrena!

Foto: Facebook/Joso Bilić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari