DRAMA NAD DRAMAMA! JUNACI!!!!!!!!! Kauboji u finalu Europskog prvenstva nakon dva produžetka!!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je s domaćinom Norveškom odigrala “rukometni klasik” s dva produžetka, utakmicu nakon koje su svi Kauboji – junaci nad junacima!

Norveška – Hrvatska  28-29

Nevjerojatno neizvjesno polufinale Europskog prvenstva odigrali su Hrvatska i Norveška! U pravoj drami s dva produžetka od dva puta pet minuta na kraju su odlučile nijanse!

Grafika: Sportnet.hr

U posljednjoj minuti ukupno četvrtog produžetka od pet minuta  Šego je obranio udarac s devet metara a lopta je u protunapadu od Karačića došla do Muse koji je par sekundi prije kraja s linije šest metara pogodio za pobjedu!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska i Norveška odlučivale su o prvom putniku u finale Europskog prvenstva. Obje reprezentacije do polufinala su došle bez ijednog poraza na ovom Prvenstvu, Norvežani su čak i stopostotni, ali Hrvatska želi i sanja to finale…

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Norveška je bila impresivna sve do polufinala, ali u polufinalu nije uspjela svladati sjajnu Hrvatsku! Kakva je to bila borba, četiri puta po pet minuta, imali su i jedni i drugi niz prilika za pobjedu, ali nije bilo suđeno da se utakmica odluči ranije.

Hrvatska je iznenadila Norvežane, potvrdilo se da Norvežani nemaju odgovor na hrvatsku obranu, jednako kao što nisu imali niti ostali suparnici Hrvatske.

Drama je trajala ukupno čak 80 minuta, a sve je bilo zaključeno golom Željka Muse u zadnjim sekundama. Imali su Norvežani još jedan šut sa svoje polovice, ali Šego je obranio i Hrvatska je upisala pobjedu!

Domagoj Duvnjak s osam i Igor Karačić sa šest golova predvodili su Hrvatsku, dok Norveškoj nije bilo dovoljno ni 10 pogodaka Sandera Sagosena.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska će u finalu u nedjelju od 16.30 igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem od 20.30 igraju Španjolska i Slovenija.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je do sada osvojila pet medalja na europskim prvenstvima, srebra 2008. i 2010. te bronce 1994., 2012. i 2016.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Norveškoj je ovo bio drugi nastup u polufinalu EP-a i drugi poraz. Do sada nije osvojila ni jednu medalju, a najveći uspjeh joj je četvrto mjesto iz 2016.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Od početka je Hrvatska čvrstom obranom stvarala probleme Norvežanima, Sagosen je jedini očekivano stvarao probleme, kasnije je i Tangen nešto zabio, u drugom dijelu i Johannessen dok su ostali manje više potpuno zatvoreni.

Prvo poluvrijeme pripalo je Hrvatskoj koja je vodila 12:10, a u drugo poluvrijeme otišla je na tri razlike i dobro se držala.

Sve je bilo dobro dok Bergerud nije “ušao u glavu” Karačiću i skinuo mu nekoliko zicera. To je pomoglo Norvežanima da se vrate u utakmicu i poravnaju na 15:15.

Hrvatska je stala i trebao ju je netko pokrenuti, a to je učinio Domagoj Duvnjak. Kada su svi stali, Duvnjak je na svojim leđima iznio najveći teren i održavao Hrvatsku iznad vode.

Dvije i pol minute prije kraja vratio ju je u vodstvo 23:23, zatim Ašanin skida sedmerac Joendalu, ali Hrvatska ne koristi napad za plus dva i Joendal zabija ua 23:23. Zadnji napad Hrvatska nije realizirala i otišlo se u produžetke.

Do 68. minute Norvežani su hvatali zaostatak, a onda je zabio Bjornsen za vodstvo. S istekom vremena Marić je izborio sedmerac, a Duvnjak ga realizirao za novih dodatnih deset minuta.

Tamo se itekako osjetio umor na obje strane i u zadnjih pet minuta nizale su se pogreške sve do posljednjih sekundi kada Željko Musa dolazi do lopte i zabija za pobjedu 29:28.

Veliko slavlje Hrvata u Stockholmu i srećom imaju dan odmora jer nakon ovakve utakmice bilo bi pakleno teško igrati sutradan. To će morati Norvežani koje čeka dvoboj za treće mjesto.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari