KRAĆI ZA GOL: Barakude bez finala EP-a nakon velike drame u Budimpešti!

Photo: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti ostali su bez finala na Europskom prvenstvu u Budimpešti, gdje su u polufinalu poraženi od Španjolske s 9-8 (0-1, 4-3, 2-2, 3-2) pa će se u nedjelju boriti za brončano odličje.

Španjolcima je to drugi uzastopni finale, a treći u povijesti na natjecanju na kojem još nisu nikada osvojili zlatno odličje.

Ovim porazom Hrvatska je ostala bez izravnog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju pa će se do olimpijskog turnira morati probiti kroz kvalifikacije, javlja hrt.hr.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Najbolji strijelac Španjolske bio je Munarriz s tri pogotka, a dva je postigao Granados. Vratar Lopez imao je 13 obrana. U hrvatskoj reprezentaciji dva pogotka postigao je Luka Bukić, a po jedan Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević, Andro Bušlje i Lovre Miloš. Marko Bijač je imao sedam obrana.

Hrvatska će u nedjelju od 17.30 sati za brončano odličje igrati s poraženim iz drugog polufinala u kojem se sastaju Mađarska i Crna Gora.

[ČETVRTA ČETVRTINA] Španjolci bolje otvaraju odlučujuću četvrtinu, golom Granadosa poveli su 7:6. Maro Joković izjednačuje na 7:7, no u sljedećem napadu Španjolci vraćaju prednost 8:7. Nažalost, Španjolci odlaze na dva gola prednoti, 9:7.

[TREĆA ČETVRTINA] Munarriz dovodi Španjolce u vodstvo 5:4. Sredinom četvrtine Ivica Tucak zove time-out i pokušava razbuditi momčad. Barakude odgovaraju golom Lovre Miloša za 5:5 nepune tri minute do kraja ove dionice. Za novo izjednačenje 6:6 zaslužan je Luka Bukić. S tim se rezultatom odlazi u odličujuću četvrtinu.

[DRUGA ČETVRTINA] Na otvaranju Španjolci izjednačuju na 1:1 golom Granadosa. Fenomenalni gol postiže Andro Bušlje i vraća Barakude ponovno u vodstvo, no Španjolci ubrzo opet izjednačuju na 2:2. Golom Munarrize Španjolci prvi put dolaze u vodstvo na utakmici 3:2. Na 3:3 izjednačuje Luka Bukić. Deset sekundi do poluvremena za Hrvatsku je zabio Luka Lončar i s 4:4 se odlazi na odmor.

[PRVA ČETVRTINA] Nakon dvije i pol minute igre prvo vodstvo na utakmici i to Hrvatsko – strijelac za vodstvo Barakuda od 1:0 bio je Marko Macan. Raspoložena su oba vratara na golu i do kraja ove dionice rezultat se nije mijenjao. Četiri i je obrane upisao Bijač, a s druge strane Lopez šest.

Drugi polufinalni susret između Crne Gore i Mađarske igra se u 19 sati.

Utakmica za zlato na rasporedu je u nedjelju 26. siječnja u 19 sati, dok se za broncu igra od 17.30.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari