KOŠARKA NA DRENOVI

DRENOVA Velikom bakljadom za Luku Zupčića završen 3. memorijalni turnir u spomen na preminulog košarkaša

Iako im vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni, s temperaturom zraka na betonskom košarkaškom igralištu kod OŠ Fran Franković od možda i gotovo 40 stupnjeva, deseci mladih košarkaša u subotu na Drenovi pokazali su veliku izdržljivost i vještinu a napose odanost ideji nastavka održavanja turnira u spomen na mladog preminulog košarkaša Luku Zupčića

Podsjetimo, 1. memorijalni turnir održan je 2019. godine, kojom prilikom su mladi aktivisti s Drenove ali i cijele Rijeke obnovili školsko košarkaško igralište. Tada je turnir održan pred velikim brojem gledatelja, prijatelja, članova obitelji i poznanika Luke Zupčića. Slično je bilo i ove godine, unatoč zaista teškim vremenskim uvjetima za igrače, na sunu koje je nemilosrdno “pržilo” igralište tijekom cijele subote.

Ove godine na turniru je sudjelovalo 16 ekipa. U skupini A igrali su ekipe MRCO, OUTSIDERI, BOBAN i VERON, u skupini B – KOZALA, MRMANI, ŠKURINJE BAR i SWISH COMPANY, u skupini – TITANS, GOSPODARI REKETA, DRENOVA i STODRUGA a u skupini D – CROŠARKAŠI, ZABUŠIVAČI, SUSI i KLIPANI.

Nakon razigravanja po skupinama i izlučnih susreta pobjednici turnira su postali Titanski. Drugo mjesto osvojila je Stodruga (prošlogodišnji pobjednici) a 3. mjesto Mrmani.

Po završetku turnira uz druženje i bakljadu sudionici su na video ekranu mogli pogledati snimke preminulog prijatelja Luke Zupčića što je kod svih izazvalo val emocija.

Odlično organiziran turnir protekao je bez ijednog problema, ako isključimo stalnu potragu sudionika za debelom hladovinom oko školskog igrališta, a tome je posvjedočio i jedan od organizatora – Niko Čače.

“Sve je prošlo super i bez ijednog problema. Nadamo se da će se ova tradicija nastaviti, i da ćemo i sljedeće godine gledati 4. memorijalni košarkaški turnir Luka Zupčić.”

Foto: Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari