ŠOK ZA VATRENE

Dalić nakon šoka s Ivanom Perišićem: ‘Čuo sam se s njim i nije mu lako’

Photo: Srecko Niketic/PIXSEL

Španjolci su sigurni u pobjedu i kažu da je Hrvatska za desert: ‘Mi se ne trebamo obazirati na to tko što govori’, kaže Dalić

Jučer u kasnim satima došla je informacija kako je Ivan Perišić pozitivan na koronavirus.

Zlatko Dalić danas je održao press konferenciju zajedno s Marcelom Brozovićem i komentirali su glavne probleme.

16.02 – “Ja vjerujem u svoju reprezentaciju i naše igrače. Šanse su i nama i Španjolcima podjednake i ne mogu reći da smo lošiji od njih.”

15.59 – “Bio je šok za sve nas, ali mi pod tim šokom i stresom živimo više od mjesec dana, svega se pridržavamo i ničega se ne bojimo. Spremni smo za utakmicu.”

15.57 – “Mi ćemo teško nadomjestiti Ivana. Imamo igrača koji to mogu napraviti i govorio sam i prije da imamo igrača koji to mogu pokriti tako da ćemo pronaći rješenje.

“Svi na treninzima rade dobro, nije ni meni lako izabrati.”

15.55 – Tko će mijenjati Perišića? “Tu su Brekalo, Rebić, Oršić, ali odlučit ćemo se na igrača kojem je to prirodna pozicija. To će biti kvalitetna zamjena, ali neće biti u nivou Perišića. Neće biti lako, teško je njega nadomjestiti.”

15.52 – O Perišiću: “Naravno da je šok i da mu je teško, ali moramo se na to prilagoditi. On će biti naš navijač i priključiti nam se u roku 8-10 dana, nije mu lako, u sjajnoj je formi i dao je dva gola. Ovo je život i to se desilo.”

O taktici protiv Španjolaca: “Vole posjed, teško ih je zaustaviti i oni su u sve tri utakmice imali veliki posjed i imali puno šansi zbog toga. I protiv Šveđana i protiv Poljaka su imali prilike za gol u prvih pola sata, a nakon toga se utakmica razvodnjila.”

15.50 – Izbornik Dalić odgovara na pitanja. Španjolci su sigurni u pobjedu i kažu da je Hrvatska za desert. “Mi se ne trebamo obazirati na to tko što govori, sve respektiramo, pogotovo našeg protivnika. Oni su jedni od najboljih u svijetu. Nisu ni oni baš sretni što igraju s nama. Na kraju ćemo vidjeti tko je bio u pravu i tko je što planirao i želio. Mi znamo što želimo, a to je proći među osam najboljih.”

15.49 – O putovanjima iz Rovinja do stadiona: “To je normalno, nije naporno i sve se stigne napraviti”, kaže Brozović.

15.45 – Počela je presica. Prvo pitanje odnosi se na Ivana Perišića koji ima pozitivan nalaz na koronavirus. “Svi znamo koliko je Perišić bitan za ekipu, ali ovdje ima dosta kvalitetnih igrača koji ga mogu zamijeniti na toj poziciji”, kaže Brozović.

O Španjolcima: “Treba se nametnuti od prve minute, da mi igramo više nego oni i bit će bolji. Trebamo biti kompaktni i dati sve od sebe. Nećemo se sigurno braniti cijelu utakmicu”, kaže Brozović a prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari