FITTEST IN RIJEKA 2017: Saznali smo tko su fizički najspremnije Riječanke i Riječani!

Foto: Filip Gržinčić

Kroz cjelodnevno natjecanje i pet vrlo fizički zahtjevnih testova natjecatelji su se nadmetali u trčanju, dizanju utega, gimnastičkim elementima te ostalim vježbama

Na natjecanju Fittest in Rijeka 2017 koje se održalo u subotu 4. veljače mogla se vidjeti demonstracija snage, izdržljivosti i vještine a fizički naspremniji Riječani su Dino Oštrić i Eni Bratović!

Natjecanje je održano u organizaciji Gim Gym-a i Fitnes Centra Active, uz podršku sponzora Varg sport (www.vargsport.com), Collegium putovanja (www.collegium.eu/) i Dukat-a (www.dukat.hr/).

Kroz cjelodnevno natjecanje i pet vrlo fizički zahtjevnih testova natjecatelji su se nadmetali u trčanju, dizanju utega, gimnastičkim elementima te ostalim vježbama koje su Crossfit učinile toliko popularnim kroz posljednjih nekoliko godina.

Sudjelovalo je sveukupno 28 natjecatelja, od čega 6 predstavnica za kategoriju žena i 22 predstavnika u muškoj kategoriji.

Prije ulaska u polufinale vodeći u ukupnom poretku bio je Kristijan Pahljina, drugi je bio David Antonić, a Oštrić je bio tek na trećem mjestu. Nakon odlično odrađenog polufinala Oštrić i Pahljina našli su se jedan uz drugog, zbog čega je finale bilo neizvjesno do samog kraja.

U ženskoj kategoriji je situacija prije samog finala bila još neizvjesnija – došlo je do potpunog izjednačenja bodova između Martine Kolarić i Diane Žigante. Kako bi dobili finalisticu suci su im zadali dodatnu vježbu, nakon koje je ona koja ju je izvela brže i ušla u samo finale – bila je to Diana Žigante.

U muškoj skupini prvi je i ove godine bio Dino Oštrić, drugi Kristian Pahljina, a treće mjesto je pripalo Bojanu Šestanu!

U ženskoj skupini prvo mjesto pripalo je Eni Bratović, drugo mjesto je uzela Eva Crnković, dok je treća bila Dora Ivanišević!

Smisao funkcionalnog fitnesa je trening za razvoj zdravih rekreativaca i natjecatelja sa naglaskom na višestrani razvoj, a ne specijalnost u nekoj sportskoj grani. To znači da je cilj crossfittera biti sposoban trčati, vladati svojim tijelom i različitim oblicima utega, a dobar izgled, zdravlje i vedar duh proizlaze iz brige o svom tijelu – što su sve u subotu djevojke i dečki i prikazali.

„Ovo je moja druga pobjeda na Fittest in Rijeka, i još jedna medalja više na polici. Očito nešto dobro radim. Naravno, nije sve uvijek tako divno i krasno, no ipak nakon pet godina bavljenja ovim sportom već si dovoljno filtriran da znaš da li to želiš ili ne.“ – kazao je Dino Oštrić.

„Fittest in Rijeka je za mene prvo natjecanje u crossfitu. Nakon 15 godina bavljenja plivanjem napokon sam našla aktivnost koja je istovremeno izuzetno naporna i zabavna. Energija na natjecanju je bila odlična, organizacija za pet. Za mene je ovo bilo super iskustvo i veselim se novim izazovima.“ – kazala je Eni Bratović.

Foto: Filip Gržinčić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari