GOLIJADA NA RUJEVICI: Bijeli protiv nedoraslog Rudeša mogli do rezultatski rekordne pobjede u HNL-u!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Iako se nakon 3-4 propuštene stopostotne prilike Rijeke u prvih petnaestak minuta utakmice među navijače Bijelih uvukla nervoza, bilo je ipak samo pitanje s koliko će golova u mreži Rudeš napustiti Rujevicu

RIJEKA – RUDEŠ 5:1 (2:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 13. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci). Gledatelja: 3.428

Strijelci: 1:0 Gorgon (19-11 m); 1:1 (Pantalon (28), 2:1 Heber (45), Čolak (55), 4:1 Heber (69), 5:1 (Puljić, 83)

RIJEKA: Sluga – Raspopović, Župarić, Escoval, Žuta – Pavičić, Lončar – Kvržić, Gorgon (Capan, 78), Heber (Acosty) – Čolak (Puljić, 66)

RUDEŠ: Banić – Filipović, Pantalon, Obanor, M. L. Vojković, Erick, Jukić, F. Vojković, Boršić, Mrkonjić, Falinski (od 59′ Klepač).

Riječani su kao malokad goropadno ušli u u utakmicu, odlučni protiv najslabije momčadi u HNL-u isprati svu onu gorčinu što ih je pratila posljednjih nekoliko mjeseci, uključujući odlazak legendarnog trenera Keka pa i bojkot Armade koja večeras nije došla na utakmicu – odnosno, oni koji su došli odšutjeli su susret “kao zaliveni”, jer još uvijek ne mogu prihvatiti novog trenera Igora Bišćana zbog njegovih “grijeha iz mladosti” spram riječke navijačke skupine.

Foto: Riječanin

Mogla je Rijeka već u prvih petnaestak minuta utakmice napuniti mrežu Rudeša do vrha, ali vrata koja je čuvao gostujući vratar Banić kao da su bila – začarana. Posebno je nevjerojatan bio trenutak iz 5. minute kada je nakon kornera Župarić pucao glavom a lopta je pogodila gredu i zatim se odbila od vratnice u travu. Suci su procijenili da nema gola…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I nakon nekoliko prilika koje je bilo teže promašiti no zabiti, poveli su Riječani iz – penala. I to ne(s)pretnog. Nakon ubačaja u 18. minuti Heber je pucao glavom, lopta je pogodila u ruku Filipovića, a sudac Lučić pokazao je na bijelu točku! Gorgon je sigurno realizirao najstrožu kaznu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 14. minuti raspoloženi Kvržić lijepo je ubacio, ali Heber nije dobro zahvatio loptu na drugoj vratnici.

Samo tri minute kasnije Heber je probio lijevu stranu, ušao u kazneni prostor i pronašao samog Čolaka u pet metara, ali napadaču Rijeke lopta je prošla pored noge!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

A onda umjesto vodstva od najmanje 2:0 ili 3:0, izjednačenje! u 28. minuti nevjerojatan propust obrane Rijeke – nakon slobodnog udarca lopta se odbila u kaznenom prostoru, Escoval je loše reagirao i Pantalon je lako zabio.

Foto. Riječanin

Pogodak je šokirao Rijeku i Rudeš je minutu kasnije zamalo poveo. Mrkonjić je pucao s 18 metara, Sluga je uz pomoć vratnice sačuvao mrežu!

I onda je krenuo novi val pritiska nogometaša Rijeke. ¸U 34. minuti pokušao je Kvržić koji se tri minute kasnije pretvorio u asistenta, Čolak nije stigao loptu, Gorgon je pucao u klizećem startu, ali lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

Foto: Riječanin

Vratar Rudeša Ivan Banić obranio je i udarac Hebera u 42. minuti, a minutu kasnije Rijeka je ponovo propustila veliku priliku.

Raspopović je donio jednu loptu pred kazneni prostor, Kvržić je lijepo odigrao na drugu stativu, a Heber i Pavičić su zasmetali jedan drugom i udarac Brazilca obranio je Banić.

Kvržić je ponovo pokušao u 44. minuti, ali novom dobrom intervencijom istaknuto se vratar Rudeša. Rijeka je ipak uspjela slomiti otpor gostiju prije kraja prvog poluvremena.

Srećom po domaće, na samom isteku prvog dijela utakmice Rijeka nakon “milijun” pokušaja dolazi do novog vodstva. Pavičić je pucao sa 16 metara, lopta se odbila od bloka i došla do Hebera koji ju je pospremio u mrežu!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U nastavku utakmice Rijeka je potpuno dominirala, gosti su ostali i bez snage i bez koncentracije i bez discipline u igri pa je bilo samo pitanje s koliko će golova u mreži napustiti Rujevicu.

Čolak je lijepo pucao glavom u 50. minuti, ali Banić je ponovo bio siguran. Dvije minute kasnije nogometaši Rudeša zamalo su sami sebi zabili pogodak. Jukić je pokušao izbiti i pogodio je Jukića i lopta je zamalo završila u mreži Rudeša.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I onda je stigao treći gol. Kvržić je sjajno prošao po desnom boku, slomio je braniča Rudeša u kaznenom prostoru i odigrao za Čolaka koji je bio precizan – 3:1!

U 70. minuti, nakon jednog od mnogih ubačaja, Puljić je spustio glavom loptu za Hebera koji je ponovo bio na pravom mjestu – 4:1!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je pobjedu potvrdila u 82. minuti. Zuta je ubacio s lijeve strane, Puljić ostao sam i poentirao – 5:1.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je tako na najslabijoj močadi HNL-a iskalila sve frustracije, a za nadati se da će istu žestinu i razigranost ispoljiti i u narednim utakmicama!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari