HRVATSKA BEZ POLUFINALA EP: Kauboji ponovno naišli na francuski zid

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U svojoj najlošijoj predstavi na Europskom prvenstvu hrvatski rukometaši pali su pred moćnim Francuzima (27-30) ponajviše zahvaljujući vlastitim tehničkim greškama odnosno izgubljenim loptama kojih je bilo – petnaestak

Zadnjih deset minuta prvog poluvremena bilo je kobno za ambicije hrvatskih rukometaša protiv svjetskih i olimpijskih prvaka Francuza. Bio je to period igre u kojem su Kauboji potpuno izgubili kompas, bezglavo napadali, loše križali u napadu i gubili lopte u trenucima kada su igrali bez vratara. Francuzi su svaku tu grešku nemilosrdno kažnjavali i prednost Francuza je u par minuta narasla na teško dostižnih šest pogodaka razlike.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ni početak drugog dijela utakmice nije previše obećavao, francuska obrana podsjećala je na kineski zid a u napadu je Remili nemilice trpao iza Alilovića koji je ipak imao i nekoliko vrijednih obrana.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

No deset minuta prije kraja utakmica je dobila na zanimljivosti jer su se Kauboji ipak uspjeli primaknuti najprije na četiri, a onda i na tri i dva gola zaostatka za Francuzima. U 51. minuti francuski izbornik Dinart je osjetio opasnost i pozvao prvu minutu odmora za svoju momčad.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Golom Cindrića došli su Kauboji na samo gol zaostatka, no potom ponovno par brzopletih neiskorištenih napada i Francuzi su priveli utakmicu kraju u svoju korist.

Na kraju je ispalo da nas je preskupo koštao poraz od Šveđana u Splitu jer pobjedu protiv Francuza, čini se, možemo i dalje samo sanjati…

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je Norveška u utakmici koja je predhodila dvoboju Hrvatske i Francuske svladala Švedsku sa 28-25, bilo je jasno kako je Hrvatskoj za plasman u polufinale dovoljan i neodlučeni ishod protiv aktualnog svjetskog prvaka. No, iako je francuski izbornik Didier Dinart većim dijelom prvog poluvremena odmarao svoje glavne igrače Nikolu Karabatića i Luca Abaloa, nade u pozitivan rezultat istopile su se već u prvih 30 minuta.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Manuel Štrlek je sa šest golova bio najefikasniji u sastavu Hrvatske, po pet su dodali Ivan Čupić i Marko Mamić, dok su Francusku predvodili Nedim Remili sa šest i Kentin Mahe s pet pogodaka.

Francuska je tako s maksimalnih 10 bodova osvojila prvo mjesto u skupini te će u polufinalu u petak igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine II Španjolske, dok će u drugom polufinalu igrati Danska i Švedska.

Hrvatska će u petak od 16 sati igrati za peto mjesto protiv Češke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari