KVALIFIKACIJE ZA SP

Galerija | Hrvatska na Rujevici pobijedila Cipar, Pašalić donio tri važna boda u utrci za SP u Kataru

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Izabranici Zlatka Dalića u 2. kolu kvalifikacija skupine H za Svjetsko prvenstvo na Rujevici su pobijedili Cipar golom Marija Pašalića

HRVATSKA – CIPAR 1:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 2. kola skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Sudac: Bez gledatelja.

Strijelac: Pašalić (40)

HRVATSKA: Livaković – Vrsaljko (od 46. Juranović), Lovren, Ćaleta-Car, Barišić – Brozović, Modrić, Pašalić (od 66. Oršić) – Brekalo (od 66. Vlašić), Perišić (od 78. Kovačić) – Budimir (od 57. Kramarić).

CIPAR: Demetriou (od 39. Michael ) – Laifis, Kousoulos, Soteriou – Ioannou, Kyriakou, Artymatas, Psaltis – Pittas, Illia (od 46. Sotiriou), Tzloni

Pobjeda je bila imperativ jer su Vatreni već ‘prokockali’ tri boda izgubivši prije tri dana u Ljubljani od Slovenije 0:1.

Izbornik Zlatko Dalić “ispremiješao” je momčad odlučivši se za 4-3-3 formaciju. Duje Ćaleta-Car, Mario Pašalić, Josip Brekalo i Ante Budimir večeras su bili novi igrači u sastavu u odnosu na poraz kod Slovenije. Iz prvih 11 su za ovu utakmicu ispali Domagoj Vida, Mateo Kovačić, Nikola Vlašić i Andrej Kramarić.

Gol vrijedan tri boda je zabio Mario Pašalić u 40. minuti. Brekalo je ubacio, obrana gostiju to nije uspjela dobro očistiti i Pašalić je iz blizine nakon udarca glavom po lopti matirao ciparskog golmana.

Nešto ranije danas, u “našoj” skupini Rusija je s 2:1 pobijedila Sloveniju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Početak susreta bio je obećavajući. Hrvatska je krenula prilično žustro, pritisnula je Cipar na njegovih tridesetak metara i gotovo imala potpuni posjed nad loptom. Usporedbe radi, početak susreta na Rujevici bio je brži, svrsishodniji i agresivniji nego u Ljubljani.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ipak, Hrvatska nije stvorila neku izraženiju priliku. Imao je udarac glavom na samom startu Mario Pašalić, ali njegov pokušaj otišao je pored gola. Na sljedeću bolju šansu Vatreni su čekali do 23. minute.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ante Budimir se othrvao pritisku, proslijedio Josipu Brekalu koji je lijepo proigrao Marcela Brozovića. Veznjak Intera odlično je tukao, ali lopta je otišla malo preko gola. Nešto kasnije Pašalić je ponovno bio u solidnoj poziciji, ali opet nije mogao najbolje zahvatiti loptu.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U 39. minuti ciparski izbornik bio je primoran mijenjati vratara te je u igru ušao rezervni golman Neofytos Michael. Na njegovu nesreću samo minutu kasnije primio je pogodak. Spretno je Hrvatska stigla do pogotka, lopta se odbijala u petercu i konačno došla do Pašalića koji ovoga puta nepogrešivo pogađa glavom za 1:0.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kamen je pao s leđa hrvatskih igrača, ali šteta je da u drugom dijelu Vatreni nisu više prijetili i došli do tog drugog pogotka kojim bi zaključili priču. U nastavku susreta igra se definitivno primirila, a Hrvatska više nije igrala toliko dinamično kao na početku susreta.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U 62. minuti smo vidjeli nešto opasniji pokušaj gostiju, ali Dominik Livaković je bio na mjestu i bez problema otklonio opasnost. Minutu kasnije ponovno je Pašalić bio u dobroj prilici, ali nažalost nije uspio finiširati.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nije zabila drugi pogodak tako da je Cipar još uvijek bio u igri, a onda se niti Vatreni nisu mogli potpuno opustiti. U tim situacijama greške su skupocjene, a na sreću Hrvatske pogrešku Duje Ćalete-Cara Cipar nije uspio iskoristiti.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dalić je izmjenama pokušao malo podići ritam igre, ušli su Mislav OršićAndrej Kramarić i Nikola Vlašić, kasnije je priliku dobio i Mateo Kovačić, ali opet Hrvatska nije uspjela stvoriti neku izraženu šansu, priliku kakvu smo čekali praktički cijeli susret.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Cipar nije uspio više zaprijetiti, Hrvatska je uspjela osigurati mirnu završnicu i susret je završio pobjedom Vatrenih. Nakon poraza od Slovenije, pozitivno je da je Hrvatska uspjela upisati pobjedu i tri boda. Nažalost, zbog mogućeg kasnije razračunavanja i ukupne gol razlike, bilo bi sigurno bolje da je Hrvatska slavila s više pogodaka razlike.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Priliku za to dobit će za tri dana kada na Rujevici gostuje Malta. Tu Dalić mora taktički razmišljati i iskoristiti slabijeg protivnika za povećanje golova na kontu. Na jesen kreće niz vrlo teških utakmica i tada prava na kiks neće biti, piše sportnet.rtl.hr

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari