Juniori Rijeke nadigrali Orijent u gradskom derbiju

Juniori Rijeke pobijedili su Orijent 7:0 u utakmici drugog kola Prve HNL odigranoj na stadionu Krimeja

Orijent 1919 – Rijeka 0:7

RIJEKA – Stadion Krimeja. Gledatelja 300. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav)

Strijelci: 0:1 Jelavić (8′), 0:2 Zrilić (9′), 0:3 Ajanović (12′), 0:4 Ajanović (29′), 0:5 Rovis (76′), 0:6 Zrilić (81′), 0:7 Rovis (85′)

Žuti kartoni: Babić, Jovanović (Orijent 1919), Pintarić (Rijeka).

Orijent 1919: Benulić, Šarić (od 56′ Savić), Milinović (od 58′ Gojak), Jovanović, Radošević, Petrović, Čandrlić (od 61′ Jagić), Tomljanović (od 46′ Hodak), Redžepi (od 46′ Jakovac), Babić, Kovačić (od 46′ Vukajlović).

Rijeka: Šušak, Braut (od 80′ Rupčić), Galešić (od 80′ Bokulić), Jelavić (od 53′ Brekalo), Hodža, Bilić (od 53′ Rovis), Antanasković (od 53′ Bebić), Ajanović, Pintarić (od 53′ Ilinković), Zrilić, Putnik.

Dugo očekivani gradski derbi bio je lišen rezultatske neizvjesnosti koja je nestala nakon samo 12 minuta utakmice kada su bijeli već imali prednost 3:0.

Rijeka zaprijetila već u prvoj minuti, Jelavić je pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta je prošla uz vratnicu. U petoj minuti Zrilićev udarac otišao je pored gola, dvije minute kasnije i pokušaj Hodže prošao je uz vratnicu. Sve je to bila najava riječke dominacije.

Rijeka je povela u osmoj minuti. Nakon lijepog ubačaja Zrilića s desne strane, Jelavić je sjajno pucao iz voleja – 0:1.

Samo minutu kasnije Bilić je odlično podvalio za Zrilića koji je poentirao – 0:2.

U 12. minuti već je bilo 0:3, nakon novog ubačaja s desne strane, Ajanović je potegnuo iz prve – 0:3.

Raspoloženi Pintarić u 20. minuti oduzeo je loptu uz aut liniju, stigao na rub kaznenog prostora, ali udarac je otišao pored gola.

Orijent je blizu gola bio u 28. minuti, nakon jednog ubačaja u kaznenom prostoru Rijeke nastala je gužva, Milinović je bio u situaciji za udarac, ali bijeli su očistili opasnost.

Nekoliko trenutaka kasnije uslijedila je kontra i četvrti gol Rijeke. Pintarić je lijepo primio jednu loptu osjetivši na leđima vratara Orijenta koji je istrčao daleko od svog gola.

Pintarić ga je uspio pretrčati i sjuriti se prema golu, te nesebično odigrao za Ajanovića koji je lako poentirao u praznu mrežu – 0:4.

U 33. minuti Ajanović je lijepo prošao po lijevoj strani i ubacio pred gol, Zrilić se izborio za poziciju i lijepo pucao, ali vratar Benulić odličnom reakcijom sačuvao je mrežu.

U zadnjim trenucima prvog dijela lijep pokušaj Pintarića otišao je preko grede.

Rijeka je drugi dio otvorila lijepim prodorom i udarcem Ilinkovića sa 16 metara, ali Benulić je ponovo bio na visini zadatka kao i u 60. minuti kada je izvukao ispod prečke neugodan udarac Rovisa.

U 65. minuti Rijeka je izborila kazneni udarac, ali pokušaj Ajanovića s bijele točke obranio je Benulić.

Orijent se probudio u nastavku, u 66. minuti, Putnik je u zadnji trenutak očistio opasnost pred vratima Rijeke.

Četiri minute kasnije Petrović je pobjegao obrani Rijeke, otvorio si priliku jedan na jedan s vratarom Rijeke, ali Šušak je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Peti gol stigao je u 76. minuti kada je Rovis sjajno izveo slobodan udarac, a lopta se od vratnice našla u mreži Orijenta – 0:5.

Do kraja utakmice Rijeka je još dvaput zatresla mrežu. U 81. minuti Zrilić je pobjegao obrani Orijenta i poentirao – 0:6.

U 84. minuti uslijedila je nova kontra Rijeke, Brekalo je izbio sam pred vratara, ali njegov udarac odlično je obranio Benulić.

Konačnih 0:7 postavljeno je u 85. minuti. Rijeka je izborila slobodan udarac na 18 metara, a Rovis je ponovo bio siguran pogodivši bliži kut vratara Orijenta – 0:7.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari