ŠOK ZA ŠOKOM

KAKVA UTAKMICA! Rijeka u šokantnom derbiju preokrenula vodstvo gostiju pa ispustila pobjedu na čudan način

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je prije svega velikom upornošću i htijenjem došla do preokreta u utakmici u kojoj je na poluvremenu gubila 0:1. U drugom poluvremenu, šok za šokom….!

RIJEKA – LOKOMOTIVA 2:2 (0:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 29. kola Hrvatyski telekom Prve lige. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Gledatelja: 2.584

Strijelci: 0:1 Kastrati (36), Yateke (66), 2:1 (Andrijašević), 2:2 (Karačić 11-m, 83)

RIJEKA: Pandur, Braut, Capan, Velkovski, Galović, Smolčić, Lepinjica (od 64′ Yatéké), Halilović, Lončar (od 85′ Gorgon), Andrijašević, Čolak (od 85′ Escoval)
LOKOMOTIVA: Grbić, Marković, Kovačić, Uzuni, Petrak (od 55′ Jakić), Mersinaj, Cokaj (od 68′ Halilović), Kolinger, Kastrati, Tolić (od 68′ Tuci), Karačić

Nogometaši Rijeke i Lokomotive remizirali su odigravši 2:2 u utakmici 29. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Korone kao da nikada nije ni bilo, na Rujevici smo odgledali “pravi prvenstveni derbi”, čak su se – zbog gromoglasnog navijanja navijača Rijeke – i tribine činile punije no što su to uistinu bile (zbog ograničenog kapaciteta stadiona uslijed epidemioloških mjera utakmicu su s tribina mogli pratiti samo vlasnici godišnjih pretplata).

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nažalost, unatoč silnom htijenju i terenskoj premoći te brojnim prilikama za gol, Bijeli su od 36. minute utakmice pali u rezultatski zaostatak nakon majstorskog pogotka Kastratija. Kastrati je pobjegao obrani Bijelih nakon jedne duge lopte, ušao u kazneni prostor i uspio provući loptu ispod noge Pandura – u vratarev bliži kut.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon tog šoka Rijeka je u drugo poluvrijeme krenula “gromoglasno”, napadi su se nizali jedan za drugim a vratar gostiju Grbić bio je na velikim mukama. U nekim trenucima, od 50. do 60. minute gosti su “visjeli na konopcima”, opasno su prijetili Lepinjica, Čolak, Halilović pa čak i Braut, ali su sve lopte upućene prema Grbiću najčešće završavale “u mesu” požrtvovnih Lokomotivinih braniča koji su se kao kamikaze bacali “u šut” igrača Rijeke.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Utakmica od samoga početka možda nije davala naznaka u kakva će se vatromet pretvoriti. Lokomotiva je zaigrala u opreznijoj varijanti ali s izraženom željom da napadne Rijeku iz dobro organiziranih kontri, što im je i uspjelo u 36. minuti.

Prije toga, u 22. minuti odličan udarac Halilovića s 20 metara Grbić je obranio. U 31. minuti Halilović je ubacio iz kuta, Velkovski je bio brži od Grbića, ali lopta je otišla pored gola.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon pogotka Kastratija, Riječani su svim silama krenuli po izjednačenje. U 41. minuti velika prilika! Lončar je izveo slobodan udarac s lijeve strane, lopta je preletjela “buket” igrača i došla do usamljenog Galovića, ali udarac glavom otišao je pored gola!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije Mersinaj je pogriješio, Lončar uspio uzeti loptu. Grbić je istrčao s gola i izbio loptu s ruba kaznenog prostora. Lopta se odbila do Lepinjice koji je pokušao iz prve iskoristiti odsutnost vratara s gola, ali braniči Lokomotive blokirali su pokušaj.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U drugom poluvrmeenu – vatromet! Rijeka je posve preuzela kontrolu nad igrom, i sav trud se isplatio u 66. minuti! Poentirao je “joker” s klupe – Yateke! Halilović je izveo korner, Velkovski pucao glavom. Grbić je kratko odbio, a Sterling Yateke koji je tek ušao u igru je poentirao!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No samo dvije minute prije toga, Uzuni je mogao – ni iz čega – potpuno odvesti utakmicu na stranu Lokomotive! Uzuni je izbio sam pred gol Rijeke, ali udarac je otišao pored gola.

U 78. minuti potpuni preokret! Rijeka – Lokomotiva 2:1! Smolčić je ubacio, Andrijašević je bio najviši, lopta se od trave odbila savršeno i završila u mreži!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Samo četiri minute kasnije – novi šok. Sudac Batinić ide na sugestiju VAR-a provjeriti prekršaj u kaznenom prostoru Rijeke.

Capan je rukom u kaznenom prostoru povukao napadača Lokomotive i to je penal. Uzuni je zabio, a Rijeka nastavila igru s deset igrača jer je zbog prekršaja Capan dobio drugi žuti odnosno isključujući karton.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari