Mađarska preokrenula u Budimpešti: Hrvatska izgubila prvu utakmicu u kvalifikacijama za EP

Urodila je ova utakmica samo kompliciranjem stanja u našoj skupini u kojoj su trenutno četiri reprezentacije na tri boda

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je prvi poraz od Mađarske u povijesti te prvi u ovom kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo. Utakmica je završila rezultatom 2:1, a pobjedonosni pogodak zabio je Mate Patkai.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je na travnjak u Budimpešti istrčala u najjačem sastavu. Ostavio je sve kalkulacije Zlatko Dalić po strani i u početni sastav uvrstio Antu Rebića, Marcela Brozovića, Dejana Lovrena i oporavljenog Tina Jedvaja.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izgledala je odlično na početku. Nizale su se prilike od kojih je najveća bila ona Kramarićeva, kad je nakon Barišićevog centaršuta poslao loptu pored vratnice mađarskog gola. No, Krama se iskupio u 13. minuti kad se našao u dobroj poziciji u šesnaestercu te loptu poslao do Ante Rebića koji je iz blizine pogodio za vodstvo Hrvatske od 1:0.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon Rebićevog gola Hrvatska se povukla i prepustila posjed Mađarima. Njihov plan igre svodio se na traženje centarfora Adama Szalaija, što je u 34. minuti uspjelo kapetanu Mađarske Balaszu Dzsudszaku koji je s desne strane proigrao Szalaija koji je iz dosta teške pozicije pronašao put do mreže Lovre Kalinića.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Valja napomenuti da je nekoliko minuta prije mađarskog gola Borna Barišić bio primoran izaći iz igre zbog ozljede, a zamijenio ga je na poziciji lijevog beka Marin Leovac.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je u drugom poluvremenu preuzela inicijativu na terenu, no uglavnom je ta inicijativa bila jalova. Tek se Ivan Perišić sredinom drugog poluvremena našao u dobroj poziciji za pogodak, no zakomplicirao je situaciju i nije mogao do pogotka.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

A u 76. minuti uslijedio je šok. Mate Patkai zabio je nakon velike gužve u šesnaestercu za veliki preokret u Budimpešti i prvu pobjedu Mađarske protiv Hrvatske u povijesti.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zlatko Dalić bacio je sve snage u napad do kraja utakmice, ušao je i Bruno Petković, ali nije totalna ofenziva urodila plodom. Urodila je ova utakmica samo kompliciranjem stanja u našoj skupini u kojoj su trenutno četiri reprezentacije na tri boda: Slovačka, Wales, Mađarska i mi., s tim da Wales ima utakmicu manje.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kvalifikcije za Europsko prvenstvo 2020.

Mađarska – Hrvatska 2:1

Mađarska: Gulacsi – Lovrencsics, Barath, Orban, Kadar – A. Nagy, Patkai – Dzsudzsak (Bese, 85), Szoboszlai (Kalmar, 65), D. Nagy (Varga, 40) – Szalai

Hrvatska: Kalinić – Jedvaj (Petković, 77), Lovren, Vida, Barišić (Leovac, 30) – Modrić, Brozović, Rakitić – Rebić (Brekalo, 67), Perišić; Kramarić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari