Rijeka gostovanjem u Pazinu uveličala proslavu 70. rođendana NK Pazinka

Nogometaši Rijeke u subotu su gostovali u Pazinu, bijeli su u srcu Istre uveličali vrijednih 70 godina postojanja Nogometnog kluba Pazinka

Iako je rezultat u ovakvim utakmicama uvijek u drugom planu, susret je okončan s miroljubivih 3:3.

Uoči utakmice Srećko Juričić, sportski direktor HNK Rijeka, uručio je domaćinu prigodnu plaketu povodom 70. rođendana, a HNK Rijeka darovala je komplet lopti. Veliki pljesak zaradio je i Ivan Lepinjica, koji je svoje prve nogometne korake napravio u NK Pazinka, a nedavno je u dresu Rijeke postigao pogodak u slavlju protiv Osijeka.

Rezultat u Pazinu na kraju je bio zadovoljavajući za trenera Igora Bišćana koji je u ovoj utakmici dobro promiješao sastav i ujedno dao priliku mnogim juniorima, te domaćina koji se predstavio u odličnom izdanju protiv prvoligaša.

Bila je to repriza dvoboja iz prošlih vremena kada je Pazinka bila prvoligaš, a nije na odmet spomenuti da su obje utakmice u Pazinu protiv Rijeke u te dvije sezone, koliko je istarski klub igrao u najvišem rangu, okončane bez golova.

Tradicija je nastavljena i u prijateljskom ogledu, u odličnoj nogometnoj atmosferi i još boljim vremenskim uvjetima.

Rijeka je igrala u mješovitom sastavu, a dva pogotka za bijele postigli su juniori Ivan Lozić i Filip Zrilić. Acosty je asistirao Loziću u šestoj minuti, a Zrilić je lijepo pogodio za 2:2 u 24. minuti.

Između dva riječka pogotka, Pazinka je dvaput zatresla mrežu nakon što je Igor Lepinjica asistirao Ibrahimoviću (8′), dok je Ivetić u 23. minuti bio precizan s desetak metara.

Gledatelji su do kraja utakmice mogli vidjeti još dva pogotka. Halilović je udarcem s dvadeset metara donio prednost Rijeci u 80. minuti, a pogodak za vrijedan remi za domaćina djelo je Matike u 85. minuti nakon ubačaja iz kuta kojega je izveo Marko Lepinjica.

PAZINKA – RIJEKA 3:3

Prijateljska utakmica: Pazinka – Rijeka 3:3 (2:2). Gledatelja: 700. Sudac: Mateo Čalić. Pomoćnici: Biljuh i Radolović (svi Marčana).

Strijelci: 0:1 Lozić (6′), 1:1 Ibrahimović (8′), 2:1 Ivetić (23′), 2:2 Zrilić (24′), 2:3 Halilović (80′), 3:3 Matika (85′).

PAZINKA: Denić, Delšeno, Pinčan, Zgrablić, Ibrahimović, Matika, Ivetić, Ivetac (od 48′ Maružin), Ig. Lepinjica, Krnjus, Badrov (od 48′ M. Lepinjica). Još su igrali: Sabatti, Pincin, Koraca, Milanović, Buždon, Menediković.

RIJEKA: Prskalo, Bukvić, I. Smolčić, Escoval (od 67′ Rupčić), Antanasković, Zrilić, Capan, Jelavić (od 67′ Pavičić), Pintarić (od 67′ Halilović), Acosty (od 46′ Omerović), Lozić. Još su igrali: A. Frigan, Morić, Listar, Golić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari