„MALI“ RIJEČANI VEĆ ODIGRALI S „MILANOM“! Riječki 1. Gol na megaturniru u Ravenni odlično branio boje našega grada

Poznata riječka Škola nogometa 1. Gol s generacijom igrača rođenih 2005. nastupila je na megaturniru u Ravenni na kojem su nastupile odgovarajuće momčadi Milana, Borussie Dortmund, Juventusa, Olympique Marseillea, PSV-a, Celte Vigo…

Na velikom međunarodnom turniru Ravenna Top Cup 2017. nastupilo je čak 72 ekipe podijeljene u 12 skupina.

Natupilo je najviše talijanskih prvoligaša i drugoligaša s odgovarajućim momčadima (Milan, Juventus, Lazio, Roma, Fiorentina, Genoa, Sampdoria, Torino, Verona, Atalanta) ali i ekpe mnogih velikana europskog nogometa kao što su PSV, Borussia Dortmund, Celta Vigo, Deportivo la Coruna, Olympique Marseille, Swansea City, Dinamo Zagreb, Krasnodar itd.

1. Gol nastupio je u grupi s Celtom Vigo (1:1), Milanom (0:2), Ternanom (1:1) i dva taliijanska trećeligaša čije su ekipe „mali“ veliki Riječani uspjeli pobjedili.

Međutim, kako je njihova grupa bila uvjerljivo najteža, „Prvogolaši“ su nakon prvog kruga natjecanja zauzeli 33. Mjesto dok su u daljnji krug natjecanja prošle 32 ekipe.

Treba reći i da je ovo bio prvi turnir na kojem je 1. Gol s ovom generacijom igrača igrao sistemom 11 igrača u polju. Do sada je ova generacija pobjeđivala odgovarajuće selekcije klubova kao što su Juventus, Bayern Munchen, Red Bull Salzburg, Sturm Graz, Milwall, Southampton, Fulham, Luzern a nije gubila od HSV-a, Fenerbahcea, Herthe Berlin, Hoffenheima… ali to je sve bilo u „malonogometnom“ sustavu 6+1 igrača u polju, i zato vodstvo i trenere kluba jako veseli što su i u „velikonogometnoj“ formaciji dobro parirati gotovo svima.

Prvu utakmicu sa Celta Vigom (1:1) opet su pokazali da se mogu nositi s velikim imenima europskog nogometa. Na utakmici s Milanom – koji se prošetao kroz turnir – poništen im je regularan pogodak za 1:1 u drugom poluvremenu, a koliko je Milan jak potvrđuje da su prvi gol na turniru primili u tek desetoj odigranoj utakmici od Fiorentine (u finalu, 4:1), uz ukupnu gol-razliku 39:1.

https://www.facebook.com/domagoj.radja/videos/10155601289520688/

Nakon turnira u Italiji, 1. Gol je nakon nekoliko mjeseci pregovaranja potpisao suradnju s jednim velikim talijanskim klubom.

Julian Tornato prvi igrač koji je do reprezentacije Hrvatske došao iz 1. Gola

U lipnju ove godine Julian Tornato (2003.) je prvi igrač koji je došao do reprezentacije Hrvatske iz 1. Gola! Već par desetljeća se nije dogodilo da u reprezentaciju Hrvatske uđe igrač iz naše županije a da nije igrač HNK Rijeka.

U 1. Golu su sigurni da nije i posljednji, jer u svakoj generaciji kažu da imaju igrača koji je ili najbolji ili među najboljima u generaciji.
Za igrače 1. Gola već su se zanimali, kažu, klubovi poput West Hama, Man. Utd., Bayerna, Juventusa, Sassuola…

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari