Nova pobjeda Rijeke! A sada – čekamo četvrtak i naplatu dugova Aberdeenu!

Foto: Riječanin

Rijeka je u prvom dijelu utakmice odigrala nekoliko sjajnih akcija što je rezultiralo dvama golovima Čolaka i Lončara!

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 3:1 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 3. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) Gledatelja: 4.289

Strijelci: 1:0 Čolak (24), 2:0 Lončar (29), 2:1 Krstanović (46), 3:1 Tomečak (73)

RIJEKA: Prskalo – Kvržić, Župarić, Punčec, Tomečak – Lepinjica, Halilović – Murić (Iglesisas, 75), Pavičić (Acosty, 68), Lončar (Capan, 84) – Čolak

SLAVEN BELUPO: Filipović – Međimorec, Božić (Nowak, 26), Čanađija (Krstanović, 46), Ejupi, Glavčić, Delić, Paracki, Radivojević, Iharoš, Puclin (Bogojević, 72)

Sjajna predstava Bijelih u prvom poluvremenu u lijepoj atmosferi ljetne večeri na Rujevici! Rijeka je zadržala stopostotoni učinak s devet bodova nakon tri uvodne utakmice Hrvatski telekom Prve lige.

U prvom dijelu utakmice s nekoliko krasnih akcija nogometaši Rijeke oduševili su publiku na tribinama, a sami sebe nagradili za trud s nekoliko “malonogometnih” akcija koje su rezultirale s dvije lopte u mreži vratara gostiju.

U 24. minuti Kvržić je sjajno odigrao loptu u prostor, Čolak je pobjegao zadnjoj liniji obrane Slavena i prekrasnim lob-udarcem matirao vratara Filipovića.

Vrlo brzo nakon toga, u 29. minuti, Čolak je preuzeo ulogu asistenta. Nakon nekoliko preciznih dvostrukih dodavanja lopta je došla do Čolaka koji je sjajno primio loptu i okrenuo braniča na desnoj strani šesnaesterca, uslijedio je precizan ubačaj za natrčalog Lončara koji je samo podmetnuo nogu i poentirao!

Nažalost, čim je počelo drugo poluvrijeme gosti su smanjili vodstvo Rijeke. Tek što je ušao u igru, bivši Bijeli Ivan Krstanović je zabio. U 46. minuti Ejupi je ubacio jednu loptu, Krstanović pucao prizemno, a lopta je prošla ispod ruke Prskala.

U drugo poluvrijeme igrači Slaven Belupa ušli su s ciljem da što je moguće više zagorčaju život Riječanima.

Ulaskom Krstanovića promijenila se koncepcija njihove igre, ukratko – krenuli su na sve ili ništa. Izmjenjivali su se opasni napadi i s jedne i s druge strane, i činilo se kako je pitanje trenutka kada ćemo na utakmici vidjeti četvrti zgoditak.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 49. nova prilika za Slaven. Puclin je odlično pucao iskosa s desne strane unutar šesnaesterca, ali lopta je prošla uz vratnicu!

U 61. Lončar je sjajno pobjegao po lijevoj strani i ubacio, ali Nowak je izbio loptu pred golom. Minutu kasnije, nova velika prilika za goste: Ejupi je sjajno pucao glavom, ali Prskalo je bio na visini zadatka!

Rijeka je smirila goste taman kada je to trebalo! U 73. minuti lijepo su kombinirali Bijeli na lijevoj strani, Acosty je ubacio, Čolak spustio, a Tomečak sjajno poentirao!

U 82. nova lijepa prilika Rijeke: Acosty je ubacio, Filipović nije uspio dohvatiti loptu koja se od Međimoreca odbila u vratnicu. Lopta je došla do Iglesiasa, ali udarac je nažalost  otišao preko grede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari