PRVA HNL

Galerija | Rijeka u drugom poluvremenu ‘slomila’ Slaven Belupo; Čerin promijenio tijek utakmice

Bijeli su došli do nove pobjede! Gosti su uspjeli neokrznuti okončati  prvi dio utakmice, ali u drugom dijelu su pokleknuli pod maštovitim naletima bijelih. Volja i želja Riječana bili su jači i od bure!

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 3:0 (0:o)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 26. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac Duje Strukan (Split). Gledatelja: 3.412.

Strijelci: 1:0 Vučkić (56), 2:o Drmić (70), 3:o Čerin (78)

RIJEKA: Labrović, Solano (od 84′ Lepinjica), Velkovski, Krešić, Vukčević, Selahi, Pavičić, Murić (od 71′ Bušnja), Vučkić (od 71′ Abass), Ampem (od 54′ Čerin), Drmić (od 85′ Vuk)

SLAVEN BELUPO: Sušak, Paracki, Božić, Soldo, Bogojević (od 67′ Laušić), Caimacov, Kvržić (od 83′ Crnac), Goda, Marina (od 83′ Xoxha), Zapata (od 83′ Bosec), Brković (od 67′ Krstanović)

Rijeka je dugo ‘lomila’ čvrstu momčad Slaven Belupa no velika upornost i želja, uz veliku podršku s tribina, presudili su da bijeli napokon u 56. minuti ‘probiju’ goste. I to ne nekim stihijskim napadom ‘na mišiće’, već pravom nogometnom bravurom, akcijom za udžbenike u kojoj je sudjelovalo više igrača!

Čerin je lijepo proigrao Pavičića na lijevoj strani koji je s loptom u nogama stigao gotovo do peterca, no onda je nesebično i sjajno proigrao Vučkića na par metara od gol crte!

Sve boljem riječkom napadaču nije preostalo ništa drugo nego da podmetne nogu i pospremi loptu u gol! Gosti su se bunili tražeći nedozvoljenu poziciju Pavičića, no o tome nije bilo ni govora.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U trenucima kada su gosti pokušavali nekako stići do izjednačenja, i kada su u nekim dijelovima drugog poluvremena čak imali loptu više u svojim nogama, stiglo je povećanje vodstva Rijeke.

Bila je to brza akcija nakon kornera. Murić je odigrao za Čerina koji je vratio povratnu na 14 metara, a Drmić je poentirao!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ako je kod nekih i bilo upitnika oko krajnjeg ishoda susreta, sve je riješio Čerin koji je u igru ušao u 54. minuti i potpuno izmijenio  tijek utakmice. Pavičić je izveo korner u 78. minuti, Velkovski je pucao glavom, a vratar Slavena odbio loptu. Čerin ju je dočekao i lijepo pogodio s nekih desetak metara za 3:0!

Bijeli su ispisali najbolju pozivnicu navijačima za srijedu i utakmicu polufinala Kupa Hrvatske kada na Rujevici – možda u najvažnijoj utakmici sezone – dočekuju Osijek. 

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Standings provided by SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari