PRVA HNL

Galerija | Novi kiks Rijeke: Bijeli izgubili kod Gorice autogolom Čestića dok su imali igrača više

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Rijeka je u najvažnijem dijelu sezone izgubila dah – bijeli su nakon ulaska u finale Kupa Hrvatske ostali bez boda i u drugoj prvenstvenoj utakmici u nizu

GORICA – RIJEKA 1:0 (0:0)

VELIKA GORICA – ŠRC V. Gorica. Utakmica 28. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Gledatelja: 800.

Strijelci: 1:0 (Čestić, ag, 74)

GORICA: Kotarski – Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita, Babec, Kalik, Mitrović, Pršir, Fruk, Cruz

RIJEKA: Labrović – Čestić, Velkovski, Krešić, Vukčević, Selahi, Čerin, Murić, Lepinjica, Ampem, Drmić

Nogometaši Rijeke odigrali su još jednu prvenstvenu utakmicu za zaborav. Nakon poraza u prošlom kolu od posljednje momčadi prvenstva, Hrvatskog dragovoljca, ni danas kod Gorice nisu uspjeli ostvariti pobjedu i osvojiti ni boda – sve u situaciji kada u završnici prvenstva osvojeni bod ili dva mogu činiti razliku između osvajanja titule prvaka i četvrtog mjesta na tablici.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Bijeli su odigrali tek nešto malo bolju utakmicu od one protiv Hrvatskog dragovoljca kada su pali gotovo bez ispaljenog metka. U ovom susretu imali su nekoliko velikih prilika, najbolje su propustili Selahi u 49. minuti kada je pogodio vratnicu i Merkulov koji je ušao u igru u drugom dijelu i u 60. minuti promašio iz ‘mrtve’ šanse.

Treba istaknuti i to da su Riječani od 60. minute igrali s igračem više jer je drugi žuti, isključujući karton dobio igrač domaćih Da Cruz.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

No krenimo redom.

U 11. minuti bijeli su nespretno izgubili loptu na 20 metara od svojih vrata i uslijedio je prekršaj i slobodan udarac za domaće. . Udarac sa 17 metara za Goricu izveo je Fruk, lopta je prohujala iznad grede Labrovićevih vrata.

U 23. minuti Da Cruz je ispred stopera Rijeke uspio stići jednu loptu i ostaviti za Fruka, ali njegov udarac lako je ukrotio Labrović.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U 30. minuti Mitrović je opasno ubacio, Čestić je reakcijom spasio čistu priliku gostiju. U istoj minuti nakon kontre Murić si je otvorio prostor na 18 metara i pucao – Kotarski je bio siguran.

U 32. minuti vidjeli smo novu brzu kontru bijelih. Loptu je vukao Drmić i odlučio iskušati udarac s 18 metara. Udarac je bio iznimno snažan, lopta je poletjela pod gredu ali Kotarski je bio spreman na to – hladnokrvno je ‘izboksao’ loptu preko grede u korner.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U 35 . minuti vidjeli smo najbolju priliku u prvom dijelu utakmice.

Nakon jedne duge lopte vratar Kotarski je istrčao izvan kaznenog prostora i loše zahvatio loptu. Ona je došla u noge Drmiću koji nije pucao iz prve, napravio je par koraka i potegnuo s desne strane, ali Kotarski se vratio u kazneni prostor i efektnom reakcijom sačuvao mrežu. Šteta, čini se da bi Drmić bolje napravio da je odmah uputio loptu prema golu…

U 49. minuti vidjeli smo sjajan prodor Merkulova koji je ušao u sredinu i ostavio loptu za Selahija. Veznjak Rijeke sjajno je pucao s 18 metara, ali vratnica je spasila Goricu!

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U 60. minuti Prince Ampem je s desna ubacio na drugu vratnicu, Merkulov je natrčao i pucao iz prve, ali lopta je otišla preko grede!

I kada ne iskoristiš svoje prilike, stiže nesigurnost u redove momčadi. U 69. minuti velika prilika za domaćina, Fruk je potegnuo unutar kaznenog prostora, lopta je otišla preko grede.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

To je bio samo nagovještaj onoga što će uslijediti.

Rijeka je s igračem više imala nešto veći posjed lopte i terensku nadmoć, ali opasniji su bili domaći u crvenim dresovima! Gorica je svoje veliko htijenje realizirala pogotkom u 74. minuti, uz pomoć obrane Rijeke. Nakon jednog ubačaja s desnog krila loptu je u srcu šesnaesterca dočekao netko od domaćih i udarcem glavom ju uputio prema golu Rijeke.

Labrović bi tu loptu vjerojatno lako ukrotio ili izbio u polje, ali let lopte presreo je srednji branič Rijeke Sava Čestić koji je u najboljoj namjeri, da osujeti opasnost, loše zahvatio loptu glavom i promijenio joj smjer taman toliko da ona bude neuhvatljiva za Labrovića. Drugi je to autogol Čestića u sezoni, jedan je zabio i u susretu s Osijekom.

Stoper Rijeke bio je vidno utučen i gnjevan zbog onoga što se dogodilo a treba reći da taj momak kao da nema ni sreće – do tog trenutka odigrao je vrlo dobru utakmicu, požrtvovno osvajao zračne dvoboje i pravovremenim startovima raščišćavao opasnosti pred Labrovićem. No što sve to vrijedi kada ga će se najviše pamtiti, barem ove sezone, po autogolovima…

Bio je to veliki šok za Rijeku koja je stihijskim napadima pokušala preokrenuti rezultat.

Veliku priliku za to imao je Drmić u 80. minuti. Lepinjica je pucao sa 16 metara, lopta se odbila od bloka, Drmić je bio najbrži ali je lopta po njegovu udarcu glavom otišla pored gola.

Nakon novog poraza teško je vjerovati da se Rijeka u posljednjih osam kola 1. HNL može ozbiljno uključiti u borbu za sam vrh, no možda ipak još nije gotovo ni s tom pričom – pred bijelima su tri velika derbija s momčadima s vrha – i svi se igraju na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari