HT PREMIJER LIGA - ZA OSTANAK

Galerija | Košarkaši Adria Oil Škrljeva nakon velike borbe pobijedili Sonik Puntamiku

Košarkaši Adria Oil Škrljeva došli su do prve pobjede na početku Lige za ostanak nakon što su u dvoboju Zelenih savladali košarkaše Sonik Puntamike sa 64:54

Susret s izrazito malim brojem poena, ogromnim brojem pogrešaka i promašaja bolje su otvorili gosti koji su poveli s 3:9, a do kraja prve četvrtine domaćini su okrenuli rezultat serijom 9:0, dok je konačan rezultat 12:12 postavio Petar Marić s tri realizirana slobodna bacanja.

Nastavak susreta donio je također rezultatski egal, gdje je Sonikovih ranih +6 ostalo najveće vodstvo jedne ekipe. U većem dijelu druge četvrtine, Sonik je bio u rezultatski minimalnom vodstvu, kada nešto bolju igru prikazuju domaći košarkaši i ponajviše na krilima Daniela Zovka dolaze do +4, a konačan rezultat prvog poluvremena postavlja Dino Palčić tricom preko dvije ruke, a rezultat glasi 30:29.

U nastavku su domaći košarkaši ipak bolje zaigrali i pokazali da su bolja momčad te zasluženo slavili. Najveće vodstvo u trećoj četvrtini za domaćine je iznosilo +9 u dva navrata, a oba puta je zicere realizirao Stefan Šajin koji je pridružio Josipu Barnjaku i Zovku kao dvocifreni igrač, a 49:40 je ujedno bio i krajnji rezultat treće četvrtine.

U posljednju četvrtinu također bolje ulaze domaći košarkaši koji su došli prvi puta i do dvocifrene prednosti preko Marija Rajčića koji je postigao osam uzastopnih poena i u prvih pet minuta posljednje četvrtine je bio jedini strijelac za AO Škrljevo.

Potom je oba bacanja realizirao Luka Vucić i na 59:44 činilo se da je susret gotov. No, gosti se nisu predavali i s pet uzastopnih poena u manje od pola minute smanjuju na -10. Uslijedilo je tri minute košarke pune promašaja i izgubljenih lopti, a na realizaciju smo čekali sve do posljednje minute kada Prskalo tricom smanjuje na -7(59:52).

Iza toga je Sonik pokušao pressingom oduzeti loptu, a kapetan domaćih je u idućoj akciji nakon prekršaja pogodio za +8 te nakon oduzete lopte, Zovko je zakucao za +10 i tu je priči bio kraj te je konačan rezultat iznosio 64:54.

Kod domaćina Zovko je bio najučinkovitiji sa 17 koševa, dok su Barnjak, Rajčić i Šajin dodali po 11. Kod gostiju Petar Marić postigao je 16, Marko Prskalo 14 koševa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari