VELIKI USPJEH

Opatijac Lorenzo Marinčić okrunjen zlatom na prestižnom bodybuilding natjecanju Fitparade u Mađarskoj

Poznato bodybuilding natjecanje Fitparade u organizaciji NPC/IFBB Pro lige proteklog je vikenda okupilo natjecatelje iz cijele Europe i Bliskog istoka.

Među njima se našao i Opatijac Lorenzo Marinčić koji je u ovoj zahtjevnoj konkurenciji izborio pobjedu u seniorskoj kategoriji Novice, broncu u u regionalnom natjecanju u kategoriji do 90 kg te ono što smatra svojim najvećim uspjehom – četvrto mjesto u kategoriji do 90 kg u kvalifikacijama za profesionalce.

Inače se NPC liga ističe kao najjača i jedina amaterska liga koja otvara put ka profesionalnom bodybuildingu i njegovim najprestižnijim titulama poput Mr. Olympie ili pobjednika Arnold Schwarzenegger Classica.

U Lorenzova dosadašnja postignuća ubrajaju se drugo mjesto u juniorskoj U23 kategoriji i treće mjesto u seniorima u kategoriji do 90 kg na državnom prvenstvu Hrvatske 2017. godine te drugo mjesto u juniorskoj kategoriji u Italiji na NPC amaterskoj Olympiji. 2018. godine.

Kroz razgovor s Lorenzom saznali smo i zanimljive detalje o ovom sportu koji još uvijek nije toliko poznat široj publici.

Naime, kroz izlaske na binu prezentiraju se obavezne poze dok suci u tom trenutku uspoređuju natjecatelje i vrše ocjenjivanje. Sudi se kombinacija simetrije, proporcije svih mišićnih skupina, veličine mišića odnosno tijela, forme i same prezentacije. Osim toga prezentira se i slobodan pozing u kojem se u 60 sekundi gleda vještina i atraktivnost koreografije uz glazbu.

Za kraj dodaje da je za sve rezultate najvažnija velika ljubav prema sportu te konstantan rad i trud kroz 365 dana u godini, a najveća mu je želja inspirirati mlade zainteresirane za kompetitivnu razinu. Isto tako se nada da će kroz upoznavanje ljudi sa sportom razbiti stereotip da je bodybuilding samo “pumpanje mišića” već da se kroz rekreativno vježbanje s težinama može postići zavidna ali prije svega zdrava forma koja se uvijek pozitivno odražava na fizičko ali i na mentalno zdravlje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari