KUP HRVATSKE

Galerija | Orijent 1919 se na Krimeji časno i hrabro oprostio od Kupa; Dinamo je ipak bio nadmoćniji

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nogometaši Orijenta 1919 izgubili su u 1. kolu ovogodišnjeg izdanja nogometnog Kupa Hrvatske dvoboj s  Dinamom rezultatom 1:4

ORIJENT 1919 – DINAMO 1:4 (0:1)

RIJEKA – Igralište Krimeja. Utakmica 1/16 finala Kupa Hrvatske. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Gledatelja 1800.

Strijelci: 0:1 Čop (28), 0:2 Leovac (46), 0:3 Jurić (56), 1:3 Fatić (62), 1:4 Menalo (69)

Žuti kartoni: Fućak, Frigan (Orijent 1919), Jurić (Dinamo)

ORIJENT 1919: Boglić, Švrljuga, Mulac, Tadejević, Travaglia (77 Macolić), Fatić, Hodža, Mohorovičić (78 Srzentić), Zrilić (59 Jadrić), Fućak 6 (74 Gerc -), Frigan (59 Matulja)

DINAMO: Livaković, Lauritsen, Dilaver, Franjić, Moharrami 5,5 (46 Špikić), Bulat, Ademi (58 Tolić), Gojak (58 Menalo), Leovac 6,5 (70 Andrić), Čop (58 Baturina), Jurić

U prekrasnom ambijentu na do kraja ispunjenom stadionu Krimeja gdje se tražila ulaznica više pa su navijači utakmicu promatrali i s poznatih lokacija oko stadiona, crveni su protiv renomiranog suparnika izgubili susret rezultatom 1:4.

Utješni pogodak za domaće zabio je Edin Fatić u 62. minuti nakon lijepe akcije domaćih – loptu iz prekida ubacio je Švrljuga, bio je to jako dobar ubačaj nakon kojeg je Fatić ostao sam i lijepo poentirao nakon udarca glavom.

Pogotke za Dinamo postigli su Duje Čop (28), Marin Leovac (46),
Deni Jurić (56) i Luka Menalo (69).

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dinamo je u Rijeku došao u kombiniranom sastavu pa su od prve minute igrali Bulat, Gojak, Jurić i Čop, a prvi put ove sezone zaigrao je i Marin Leovac. Domaćini su nošeni rasprodanim stadionom jako dobro otvorili susret i već u 6. minuti Švrljuga je ubacio iz kornera, Frigan je bio najviši u skoku, ali je neometan na vrhu peterca glavom pucao preko gola.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dinamo je ipak brzo  preuzeo kontrolu nad utakmicom i nije ju ispuštao do kraja. Ademi nakon ubačaja Bulata u 21. minuti promašio veliku šansu, ali su gosti pogrešku domaćina dočekali u 28. minuti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jurić je visoko stisnuo Tadejevića i blokirao njegov pas prema golmanu. Lopta se odbila točno u noge Čopu koji je izbio sam pred Boglića i rutinski ga prebacio za vodstvo i svoj prvi gol od povratka u Dinamo. Krznarova momčad je do kraja poluvremena držala prednost i nije dopustila Orijentu zaprijetiti Livakoviću, a takva igra nastavljena je u drugom poluvremenu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dinamo je riješio utakmicu odmah na početku poluvremena. Ademi i Leovac odigrali su dupli pas  a Leovac je oštrim udarcem s ruba peterca pogodio suprotni kut za 2:0.

U 56. minuti Deni Jurić je riješio sve nedoumice – ako ih je i bilo. Bio je to krasan pogodak. Njegov udarac glavom nakon Bulatova centaršuta Roglić je obranio, ali se lopta vratila u noge Dinamovu napadaču. On ju je na malom prostoru prebacio na drugu nogu i onda majstorski petom pogodio kut za 3:0.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 62. minuti domaćini su se ipak na kratko vratili u igru. Švrljuga je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, Fatić je pobjegao čuvarima i glavom lijepo zabio u kut za 1:3.

Gol je dao energije igračima Orijenta, probudile su se i tribine i samo dvije minute kasnije mogli su se vratiti potpuno u utakmicu. Švrljuga, najbolji igrač domaćina, raspalio je s nešto više od 20 metara, a Livaković fantastičnom intervencijom izvadio loptu ispod grede i spasio siguran gol.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Edo Flego, Damir Krznar. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari