DRUGA HNL

Orijent 1919 zaključio sezonu remijem kod novog prvoligaša

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Carlo Berković sačuvao je bod u Sigetu protiv Hrvatskog dragovoljca

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – ORIJENT 1919 1:1

ZAGREB – ŠNC Stjepan Spajić. Utakmica 34. kola Druge HNL. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić). Bez gledatelja.

Strijelci: 0:1 Gerc (38), 1:1 Perić (41)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Oreč, Valentić, Ivkić, Majstorović, Roca, Burić (65 Ernst), Bašić (88 Beloša), Martinez (46 Florucz), Viduka (65 Amoateng), Perić (87 Stjepanović)

ORIJENT 1919: Berković, Vidas (62 Srzentić), Fatić, Mulac, Smolčić, Putnik (71 Bosančić), Gadže (46 Hodža), Črnko, Monjac, Fućak, Gerc (63 Kokorović)

Nogometaši Orijenta 1919 u zadnjem kolu osvojili su bod u utakmici protiv prvoligaša, riječka momčad završila je sezonu neodlučenim rezultatom (1:1) protiv Hrvatskog dragovoljca u Sigetu.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski dragovoljac i Orijent 1919 odigrali su utakmicu bez većeg opterećenja, momčad novog prvoligaša očekivano je dominirala kroz posjed lopte, gosti su tijekom cijele utakmice igrali onako kako najviše vole – na brze kontre, piše Sportcom.hr.

Bolje je Orijent 1919 igrao u prvom dijelu, kada je Fućak izledao vrlo raspoloženo u brzim transformacijama.

Do završnice prvoga dijela izrazitih prilika nije bilo, domaća momčad najbliže je pogotku bila kada je Burić (7) ostao sma na 14 metara i kada je Roca (37) snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora zdesna poslao loptu kraj daljnje vratnice.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Zaprijetili su Perić (17) udarcem glavom i Martinez (24) udarcem s ruba kaznenog prostora.

Orijent 1919 je do vodstva jednom ozbiljno ušao u završnicu, u 16. minuti Fućak je ubacio s lijeve strane, Monjac na drugoj vratnici loptu vratio Črnku, koji nije dobro reagirao na 6 metara od vratiju.

U 38. minuti Fućak je pobjegao desnim bokom, idealno ubacio na drugu vratnicu, Gerc je u trku sa 6 metara nogom skrenuo loptu u mrežu – 0:1.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nisu dugo gosti uživali u blagodatima vodstva, dragovoljci su postignuli pogodak na postavljenu obranu Orijenta 1919.

U 41. minuti Burić je utrčao iza leđa Mulca na lijevoj strani kaznenog prostora, odigrao na prvu vratnicu Periću, koji je između trojice igrača u crvenim dresovim loptu nogom skrenuo u suprotni kut 1:1.

U drugom dijelu Hrvatski dragovoljac podignuo je ritam i agresivnost u duelima, Orijent 1919 je tijekom drugoga dijela izgledao podređenije domaćinu nego u prvom dijelu.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Bezopasno je Orijent 1919 igrao u nastavku, domaćini su puno bolje zatvarali Fućka čime je nestala glavna opasnost.

Zadnjih pola sata Koljanin je promijenio način igre, izašao je Gerc, u sredini su počela igrati četvorica veznjaka, u napadu Fućak i Monjac, ništa se nije konkretno promijenilo u napadu…

Na drugoj strani riječka obrana izgledala je dovoljno kompaktno da domaćini ne bi mogli organizirano ući u završnicu.

Dvije prilike domaćini su stvorili nakon jednog prekida i jedne neforsirane individualne pogreške, oba puta Berković je pokazao zašto je prošle sezone bio najbolji vratar druge lige.

U 60. minuti nakon ubačaja iz kuta Burić je u ravni prve vratnice glavom skrenuo loptu, Berković je izvanredno reagirao i odbio loptu.

U 76. minuti domaćini nisu iskoristili meč-loptu!

U pokušaju domaće transformacije po lijevoj strani Fatić je stigao prvi do lopte, ali je proklizao ispred Perića kojemu se otvorio brisani prostor.

Dotrčao je domaći napadač do Berkovića, koji je fascinantnom mirnoćom odbio nogom loptu i sačuvao bod, piše Sportcom.hr.

Rezultati 34. kola
Opatija – BSK 2:2
Croatia Zmijavci – Dinamo II 1:4
Hrvatski dragovoljac – Orijent 1919 1:1
Inter – Sesvete 4:0
Junak – Cibalia 3:2
Kustošija – Hajduk II 1:3
Međimurje – Solin 2:1
Osijek II – Dubrava 0:5

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari