VATRENI UOČI EURA 2021

Kramarić uoči EURA: Ima boljih ekipa od naše, ali mi možemo napraviti i čudesan rezultat

Foto: HNS

Hrvatski reprezentativci nastavljaju davati svoje prognoze i komentare na okupljanje i očekivanja, a u subotu je stigao red i na one koji su stigli nešto kasnije, tek u petak

Nakon što je odradio fantastičnu sezonu u svom Hoffenheimu, Andrej Kramarić priključio se reprezentaciji u Rovinju te je podijelio svoje dojmove s priprema.

“Naravno da je lijep osjećaj vratiti se i biti tu. Ne vidimo se često i sad nam je prilika vidjeti se i pokušati napraviti nešto veliko. Motivirani smo, bit će zanimljivo i nadam se da ćemo ostvariti ono što pokušavamo”, kazao je Kramarić, pa se osvrnuo na minulu sezonu u klubu i svoje fizičko stanje.

“Ja se ne osjećam umorno iako je sezona bila isprekidana koronom i ozljedama. Nisam umoran, spreman sam i imam energije i želje nastaviti. Sigurno da je sezona bila jedna od najboljih u karijeri, golovi sve govore. Volio bih da sam prošao bez tih ozljeda i korone, ali moram biti zadovoljan i pokušati nastaviti tako dalje. Neće biti lako, možda je ovo bila posebna sezona jer kao klub nismo igrali dobro pa možda i golovi imaju dodatni značaj jer nismo bili pravi.”

Novopečeni trener Bayerna Julian Nagelsmann nedavno je rekao kako je Kramarić najbolji igrač kojeg je trenirao, a Andreju takve pohvale gode.

“Jedna od najvećih pohvala u karijeri je kad te takav, sad već veliki trener pohvali. Uvijek sam govorio da će biti jedan od najvećih trenera svijeta. Sigurno da vrijedi kad on to kaže i da me ispuni srećom i zadovoljstvom. Ovim putem mu se želim i zahvaliti na tim riječima, i možda se u budućnosti sretnemo. On je bez dileme najbolji trener koji me vodio zbog svojih ideja, pristupu treninzima i igračima. S obzirom na njegove godine smo svi očekivali da to neće biti lak posao, ali su ga svi prihvatili, on je uvijek tražio maksimalnu razinu i uvijek je izvlačio maksimum iz svih igrača. I prije tri godine sam govorio da će biti najbolji trener na svijetu, sad već jest u Top 5.”

Znači li to da Kramarić + Nagelsmann = Bayern?

“Kad bi bila tako jednostavna matematika, onda bi bilo lakše izračunati i dogodilo bi se. Pustit ću drugima da izračunaju. Bilo bi lijepo s njim se susresti, ali prepustit ćemo drugima. Svi me pitaju za ostanak u Hoffenheimu iz dana u dan, ne mogu konkretno ništa reći. Svi znaju da je meni tamo super, da sam zadovoljan sa svim u klubu. Ove sezone nismo igrali dobro pa sam se ljutio, ali vidjet ćemo što će biti. Ulazim u zadnju godinu ugovora i ne mogu izgubiti u toj situaciji. Ja volim Hoffenheim i bez obzira na to što će se dogoditi ću biti sretan”, tajnovit je bio Kramarić.

Da se osvrnemo i na reprezentaciju i očekivanja, Andrej se ne želi zaletjeti s nekim ludim prognozama.

“Teško je predvidjeti dokle ćemo dogurati s obzirom na to da se križamo s jakim ekipama. Moramo biti realni i reći da u ovom trenutku ima mnogo boljih ekipa od nas, ali mi smo potencijalno jedna dobra momčad koja može napraviti čudesan rezultat, ali možemo ispasti i u grupi jer imamo taj balkanski mentalitet koji se ipak posljednjih godina promijenio u ekipi. Možemo napraviti puno, ali ne znamo što stoji ispred nas, kakav će biti dan i hoćemo li imati sreće. Sudeći po onom što osjećam, što sam vidio smo motivirani, imamo dobru ekipu i mlade igrače uz Luku koji je još uvijek tu. Možemo puno napraviti, ali treba to kazati na terenu.”

Andrej je u Ligi nacija Englezima na Wembleyju zabio sjajan pogodak, a sad se vraća na “mjesto zločina”.

“Ostao mi je u lijepom sjećanju, zabio sam jedan od ljepših golova za reprezentaciju tamo. Ne znam kakva je situacija, daj bože da bude pun stadion. Bit će zanimljivo kako ćemo reagirati, većina igrača preko godinu dana nije ni doživjela utakmicu s navijačima. To može biti samo dodatni motiv i energija, kako za njih, tako i za nas.”

Kao i uvijek, mnoge se polemike vode oko Kramarićeve pozicije u reprezentaciji. Neki ga vide kao napadača, neki kao desetku, a on sam sebe nikad nije vidio u špici.

“U nekim napadačima ni ne vidim konkurenciju jer se ja ne vidim kao napadač niti sam to ikad bio. Ne vidim konkurenciju u napadu, najbolje se osjećam kao povučena špica ili desetka, o tome smo već puno pričali. Mislim da ću ovaj put ipak biti desetka jer to već godinama igram u Hoffenheimu, ove sezone više polušpicu. Rekao bih da nikad u karijeri nisam igrao pravu špicu.”

Ove je sezone Andrej zabio 20 ligaških golova u klubu i postao je prvi Hrvat nakon Šukera kojem je to uspjelo u ligama petice. No, neće se zadovoljiti tim i još ima motiva.

“To mi daje dozu sreće i samopouzdanja. Imam još ciljeva ispred sebe, ali naravno da sam zadovoljan sa statistikama. Uspoređivati se sa Šukerom je bilo nezamislivo, on je bio moj idol i to je velika čast. Možda ću te shvatiti tek nakon karijere. I dalje sam motiviran, Šuker je imao dvije sezone preko 20 golova. Dat ću sve od sebe da nastavim, da ostanem zdrav u nogama i glavi, a onda je sve moguće.”

Kramarić je usporedio i atmosferu u ekipama sad i kad se osvojilo srebro prije tri godine.

“I tad i sad smo super momčad i nema problema. Živimo skupa 0-24, dobro se slažemo i mislim da je to dobar put do rezultata. Nije uvijek potrebno pričati za stolom, trebat ćemo se potruditi, osvježiti nakon teške sezone da budemo puni energije kad krene sve. Trebat će nam sto posto motivacije i fokusa, u to ne sumnjam i sve je moguće”, kazao je Kramarić, a onda se dotaknuo i ozljede Dejana Lovrena.

“Žao mi je Lovrena, sigurno da mu je bila želja odraditi EURO. To je sport, događa se kad najmanje očekuješ. Želim mu brz oporavak i da nam se vrati što je prije moguće. Nadam se da nije tako strašno kao što izgleda. On nam je super važan igrač s iskustvom iz Rusije i općenito karijere, dobar je za štimung ekipe i nadam se da će ostati uz nas i ako ne bude na terenu”, završio je Kramarić. (hns)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari