ODLIČNA PREDSTAVA ORIJENTA!

FOTO Orijent pobijedio Istru u Puli! Eh, da je prva utakmica na Kantridi odigrana mudrije…

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Da je Orijent odigrao “mudriju” utakmicu na Kantridi, makar “na nulu”, pa mirno a napeto čekao svoju priliku u uzvratu u Puli, tko zna bi li večeras slavili novog/starog riječkog prvoligaša!

ISTRA 1961 – ORIJENT 1919 0:1 (0:0)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Uzvratna utakmica kvalifikacija za popunu Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Gledatelja: -.

Strijelci: Iličić (49)

ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Tomašević, Paez, Pavić, Lončar, Blagojević, Močinić, Gržan, Guzina, Sane (od 36′ Bosančić).

ORIJENT 1919: Berković, Maloku, Smolčić, Mulac, Tadejević, Liber, Fatić, Mohorovičić, Monjac, Iličić, Maružin.

Ovako, ostaje u zraku samo vječno pitanje “što bi bilo da je bilo…” i žal za stopostotnom situacijom Monjca već u drugoj minuti večerašnjeg uzvrata u Puli.

Da je Monjac zabio ono što je morao, sam na nekih 12 metara pred vratarem Čondrićem (koji je prethodno grubo pogriješio u dodavanju) i da je Orijent poveo u Puli u samom začetku utakmice, tko zna kako bi se ova uzvratna kvalifikacijska utakmica za popunu Hrvatski telekom Prve lige dalje razvijala…

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Mogao je zabiti i Iličić u 13. minuti kada je nešto iskosa ušao u šesnaesterac sam prema vratima, ali je udarac ponovno išao ravno u Čondrića!

Općenito, odigrali su Krimejčani jednu vrlo dobru utakmicu, puno bolje, zrelije i odgovornije nego u prvom susretu dvaju takmaca na Kantridi, i sada je još veći žal za smušenom igrom u prvom ogledu. Ne možemo se oteti dojmu, da su orijentaši prišli prvoj utakmici nešto staloženije, mogla se u ovom dvomeču tražiti i pronaći šansa za ulazak u Prvu ligu!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Smislena, pa čak u nekim dijelovima utakmice i nadahnuta igra Krimejčana, nagrađena je vodstvom 0:1 u 49. minuti. Dominik Mulac sa stoperske pozicije sjajno je presjekao jednu izglednu kontru domaćih, fino povukao loptu korak-dva, a onda sjajnom dugom loptim pronašao Iličića na ulasku u šesnaesterac. Iličić je majstorski, u stilu puno zvučnijih golgeterskih imena, iz prve, lob udarcem prebacio istrčalog Čondrića za vodstvo gostiju!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Prekrasan pogodak dao je još više krila crvenima koji su hrabro ustrajali na jakom tempu utakmice kojega su sami nametnuli od samog početka igre. U nekoliko navrata opasno su i priprijetili – kao na primjer u 72. minuti kada je Mulac, ostavši u napadu, dočekao jedan lijepi ubačaj s lijeve strane te loptom po udarcu glavom pokušao savladati Čondrića koji je ipak, još jednom, uspio ukrotiti opasan pokušaj! Skloni smo upravo vratara domaćih proglasiti i igračem utakmice, što dovoljno govori o tome kakva je ovo predstava Orijenta bila…

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Kakve šanse za Maružina potkraj utakmice! U 83. je sjajno tukao s nekih 22-23 metra, lopta je umalo preletjela gredu. Samo dvije minute kasnije, po jednom dugom dodavanju, lijepo je izbio Maružin pred Čondrića, na nekih 7-8 metara od gola,  ali je po njegovu udarcu vratar domaćih čudesno obranio, instinktivno ispruživši ruku kojom je zaustavio loptu koju su već svi na stadionu i pred malim ekranima vidjeli u golu!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 92. minuti Fumić je glavom pogodio stativu!

Nisu posustajali Crveni sve do zadnjeg sučevog zvižduka, nažalost nije bilo dovoljno!

Istra je na Kantridi zabijala iz situacija iz kojih orijentaši u Puli nisu, i to je na kraju prevagnulo da Istra 1961 ostane prvoligaš, dok će Crveni svoju novu šansu za ulazak u HT Prvu ligu morati tražiti iduće sezone koja počinje vrlo brzo…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari