OTVORENO SP U BOĆANJU Sretno svima, medalje našima!

U Boćarskom domu Podvežica, sinoć je održano svečano otvorenje Svjetskog boćarskog prvenstva 2015., kojeg organiziraju Grad Rijeka i Hrvatski boćarski savez uz pomoć Riječkog sportskog saveza. Svjetsko boćarsko prvenstvo održava se od 21. do 26. rujna 2015. g., na tri lokacije: u Boćarskom centru Podvežica te u boćarskim dvoranama Hrastenica Čavle i Marinići, a na njemu sudjeluju boćari iz 34 zemlje svijeta.

boća2

Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a otvorenju su nazočili i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica te predsjednik Svjetske boćarske federacije Cristian Lacoste.

Svjetsko prvenstvo u boćanju otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je u svom pozdravnom obraćanju gostima izrazio uvjerenje da će Rijeka ostati u lijepom sjećanju svim natjecateljima i posjetiteljima. „Rijeka je mediteranski grad sa srednjoeuropskom dušom, ali i s ambicioznim planovima za razvoj sporta. Tako je i s boćanjem koje u Rijeci ima dugu tradiciju i vrhunske rezultate.

boća4

Ovo prvenstvo najvažnija je sportska priredba ove godine u Rijeci i izvrsna uvertira u Europske sveučilišne igre, koje će se, uz Zagreb, održati i u Rijeci 2016. godine, a nama prigoda da se još jednom potvrdimo kao dobri domaćini i izvrsni organizatori“, rekao je Obersnel.

boća prisega

Prisegu natjecatelja pročitao je Leo Brnić ponajbolji svjetski boćar član riječkog Vargona.

Boćanje je način života u Primorju i Hrvatskoj s preko 400 klubova, rečeno je na otvorenju prvenstva, a zadovoljstvo organizacijom nije krio ni čelni čovjek Svjetske boćarske federacije – FIB-e, Christian Lacoste koji je tom prigodom kazao „Hvala Rijeci, hvala Hrvatskoj i svim volonterima. FIB-a je ponosna što u svom okrilju ima ovakvu zemlju i ovakav grad. Ulaganja u sport u ovim teškim vremenima su jako važna, posebno za nas boćare“, rekao je Lacoste zaželjevši svim boćarima i posjetiteljima dobro natjecanje. Na otvorenju je održana minuta šutnje za velikana Aleksandra Anzurabivšeg potpredsjednika FIB-e.

boća8

 

Dobrodošlicu svim reprezentacijama uputio je i čelni čovjek Hrvatskog boćarskog saveza, Dragan Putica zahvalivši FIB-i koja na ukazanom povjerenju naglasivši kako je ovo već peta velika boćarska priredba u Rijeci.

Peti je ovo put kako Rijeka postaje domaćinom velikog međunarodnog boćarskog natjecanja. Prethodno su u Rijeci održane dvije svjetske juniorske smotre, jedna seniorska te jedno europsko prvenstvo.

 

 

 

 

boća3

Župan Komadina pozdravio je sve nazočne te poželio svima dobrodošlicu u, kako je rekao, regiju snažno okrenutu sportu. “Ponosni smo na svaku medalju naših boćara, a kao što znate upravo se naša Nives Mladenić, članica Ženskog boćarskog kluba Pašac, vratila s lanjskog svjetskog prvenstva sa zlatnom i srebrnom medaljom. Čast nam je i zadovoljstvo što smo dobili priliku ugostiti najbolje boćare svijeta, a vjerujem da ćemo opravdati domaćinstvo te da ćete se na sportskim terenima, ali i van njih, ovih nekoliko dana dobro i ugodno osjećati.”

 

“Primorsko-goranska županija ima oko 30 tisuća registriranih sportaša u čak 1370 sportskih udruga, a prema aktualnim podacima tu je još i preko 7000 neregistriranih sportaša i veliki broj rekreativaca. Unutar našeg Županijskog boćarskog saveza natječe se čak 76 boćarskih ekipa, a zbog brojnosti klubova na razini Županije osnovane su i četiri Boćarske zajednice”, istaknuo je župan u svom obraćanju rekavši kako Županija i Grad puno ulažu u sportsku infrastrukturu, te se na taj način stvaraju uvjeti da se što veći broj osoba može uključiti u sportske aktivnosti.

Natjecanje se može pratiti na službenoj web stranici natjecanja kao i na web stanicama FIB-e

boća5 boća6 boća7 boća8

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja