PRVA HNL

POBJEDA! Riječki ‘vukovi’ u golijadi nadigrali Šibenčane i s trobodom nastavili bitku za vrh 1. HNL

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječka pobjeda činila se lagodnom, no u samoj završnici utakmice vodstvo od 4:0 pretvoreno je u puno podnošljiviji poraz za Šibenčane. Dva gola za Rijeku zabio je razigrani Vučkić, po jedan Murić i Selahi

RIJEKA – ŠIBENIK 4:2 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 24. kola Hrvatski telekom 1. lige. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Gledatelja: 3084.

Strijelci: 1:0 Selahi (16), 2:0 Vučkić (34), 3:0 Murić (62), 4:0 Vučkić (66), 4:1 Ćurić (70), 4:2 Attys (84)

RIJEKA: Labrović, Murić (od 82′ Liber), Obregon (od 40′ Vuk), Pavičić (od 73′ Čerin), Prince Ampem, Vukčević, Velkovski (od 82′ Krešić), Vučkić (od 73′ Bušnja), Solano, Selahi, Smolčić

ŠIBENIK: Rogić, Kvesić (od 78′ Vidović), Perić, Bilić, Sahiti (od 59′ Klopp), Ćurić (od 78′ Attys), Bačelić (od 67′ Grezda), Delić, Marin, Rak (od 59′ Skorup), A. Jakoliš

Rijeka je odličnom igrom stigla do važnih bodova uoči Jadranskog derbija u Splitu.

Razigrani napadači bijelih do vrha su danas napunili mrežu Šibenčana uz nekoliko golova kojima s punim pravom možemo dodati prefiks i nazvati ih – eurogolovima!

Posebno je efektan bio vodeći pogodak bijelih kojeg je zabio Selahi u 16. minuti. ‘Opalio’ je Selahi iz velike daljine, s  25 metara od gola kojeg je branio Rogić, a lopta se zakoprcala u ‘rašljama’. Rogić je ostao ukupan, apsolutno ništa nije mogao.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je utakmicu otvorila pritiskom Obregona na vratara Rogića koji je poigravao pred svojim golom i malo je nedostajalo da napadač Rijeke dođe do lopte.

Uslijedila su dva pokušaja Šibenika udarcima Sahitija (6′) i Marina (10′) sa 17 odnosno 20 metara, ali Labrović je bio siguran.

Rijeka je uzvratila kontrom u 11. minuti koju je okončao Murić udarcem, a vratar Rogić obranom.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije Vučkić je pucao s 15 metara, Rogić kratko odbio loptu na lijevu stranu. Natrčao je Vukčević, ali vratar Šibenika je istrčao, skratio kut i obranio udarac.

U 20. minuti Selahi se ponovo našao u prilici za udarac sa slične udaljenosti kao kod gola, ovoga puta lopta je otišla malo preko gola.

I onda je stigla 23. minuta i gol Stipe Bačelića Grgića. Pomoćni sudac označio je zaleđe, uslijedila je duga provjera VAR-a, na kraju je situaciju otišao pogledati i sudac Lovrić koji je na kraju svega također označio nedozvoljenu situaciju.

Utakmica se nastavila, u 30. minuti Pavičićev udarac s 15 metara ukrotio je Rogić.

Bijeli su vodstvo povećali u 34. minuti. Pavičić je lijepo proigrao Vukčevića koji je s lijeve strane ubacio, a Vučkić glavom pospremio loptu u mrežu!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Drugi dio Šibenik je otvorio prilikom Ćurića, dok su bijeli odgovorili udarcem Murića (57′).

U 62. minuti Vučkić i Prince sjajnim duplim pasom izigrali su obranu Šibenika. Prince se sjurio prema golu i gurnuo desno za Murića koji se ovoga puta odlučio na udarac desnom nogom i pogodio – lopta se zakoprcala u kutu Rogićevih vrata.

Samo četiri minute kasnije i četvrti gol za bijele. Solano je proigrao Vučkića koji je pucao, lopta je promijenila smjer od bloka i završila u mreži, u gornjem lijevom kutu Rogićevih vrata.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je nastavila napadati, a individualne pogreške i izgubljene lopte Šibenik je kaznio s dva gola iz dvije brze tranzicije.

No u 70. minuti gosti su smanjili visoko vodrstvo Rijeke. Dogodilo se to nakon brze kontre Šibenika koju je Ćurić okončao pogotkom.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Treneri su u drugom dijelu utakmice napravili gotovo sve izmjene koje su mogli, no pokazalo se da to za igru Rijeke nije baš bilo djelotvorno – bijeli su primili još jedan pogodak, zbog čega trener Tomić sigurno neće biti zadovoljan. U 84. minuti vidjeli smo još jednu brzu traniziciju gostiju i sjajan udarac Attysa sa 16 metara, loptu Labrović nije mogao zaustaviti.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bijeli su nakon nekoliko posrtaja u posljednjim prvenstvenim utakmicama napokon uhvatili tri boda, što je svakako poticaj za borbu u nastavku natjecanja u prvenstvu u kojem za vodećima sada zaostaju tek 4 boda.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Standings provided by SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari